„Specialiștii în fapt divers” se grăbesc să pună diagnostice activității Spitalului Județean de Urgență Deva
Se înghesuie pe Facebook „specialiștii în fapt divers” să pună diagnostice activității Spitalului Județean de Urgență din Deva, ba chiar impunând tratamente care induc în eroare.
Dincolo de microfon
Degrabă scriitori de postări interminabile la ceas de seară, mimând grotesc iubirea și grija față de popor, „specialiștii” tratează în cheie strict electorală un subiect despre care nu a mai rămas mare lucru de scris sau de spus. Revărsarea de ură, printr-un populism sfidător, este măsura frustrărilor care îi macină și a neputinței de a gândi dincolo de microfonul pe care se bat.
Seara, târziu, pe când găinile dormeau adânc, probabil visând mălai, domnul Adrian David a dat buzna pe Facebook, trezind toate vietățile. A luat act de poziția lui Costel Avram și simțea nevoie să-și spună necazul cuiva. Și, cine te ascultă și te aplaudă mai frumos dacă nu online-ul de la partid?
Găinile s-au culcat repede la loc și am putut parcurge și noi textul cu atenție. În esență, Costel Avram e „vinovat” pentru toate neajunsurile, mai ales pentru că a fost jucător de rugby. Nimic despre elucidarea misterelor din jurul examenelor pe care domnul David nu le-a promovat, fiind și acum „numit temporar” la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Or fi fost întrebări despre numărul de pe tricou al portarului echipei de rugby? Misterul rămâne…
Dincolo de ranchiuna pe care i-o poartă lui Costel Avram, controlul dispus și rezultatul obținut de CAS Hunedoara la spitalul din Deva ridică serioase întrebări la care hunedorenii merită un răspuns, chiar dacă va fi postat pe social media deseară la 23, nu-i bai.
Nu a pus nimeni la îndoială profesionalismul angajaților CAS Hunedoara. Tocmai de aceea, se naște întrebarea: cum se face că, în echipa de control a fost numită soția unui medic care a făcut parte din comisia de verificare constituită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Hunedoara? Ce meschinărie mai e și asta!?
Cum a fost posibil ca, în presă, pe data de 8 ianuarie 2024, să apară deciziile luate în Raportul de control datat 9 ianuarie 2024? Sancțiunea a fost „dictată” cu o zi înainte și scursă… în spațiul public?
Este limpede pentru toată lumea că sistemul de sănătate din România se confruntă cu probleme mari, iar mare parte dintre nemulțumirile oamenilor sunt justificate. În același timp, ca ființe raționale ce suntem, avem obligația morală de a recunoaște meritele personalului medical care face eforturi ca, în ciuda tuturor neajunsurilor, să-și facă datoria și să salveze vieți chiar și când presiunea publică dă în clocot! Responsabilitatea nu are de-a face cu convingerile proprii sau cu trăirile personale.
În fine, privind tabloul în ansamblul său, concluzia nu poate fi decât una: este imoral ca problemele din sistemul de sănătate să fie folosite ca armă politică, iar glasul rațiunii să fie înăbușit de propaganda urii. (A.N.)