Spărgători de bancomate, trimişi în judecată

03 bancomat

Dan Terteci

Doi bărbaţi din Hunedoara, care au fost prinşi în flagrant, în august, în timp ce încercau să sustragă bani de la un bancomat din Vulcan, au fost trimişi în judecată de către Parchetul instanţei supreme, în stare de arest preventiv.

Aveau unelte de tăiere la ei
În 27 august, poliţiştii din Hunedoara i-au prins în flagrant pe Mircea Silvius Leonescu şi pe Attila Puşkaş, când încercau să sustragă bani din bancomatul dintr-un magazin al societăţii Jecu SRL.
La momentul arestării, Mircea Silvius Leonescu s-a prezentat autorităţilor drept Florin Ioan Hulpuş şi a încercat să-l mituiască pe ofiţerul care îi asigura paza şi supravegherea, oferindu-i 1.000 de euro sau o maşină, pentru ca bărbatul să o contacteze telefonic pe concubina sa, să-i comunice că a fost arestat şi că are nevoie de un avocat. La momentul arestării, cei doi aveau asupra lor unelte de tăiere, găurire, deschidere şi dispozitive de bruiere electronică. Unelte asemănătoare au fost găsite şi în maşina inculpaţilor, precum şi în împrejurimile bancomatului pe care au încercat să-l spargă. În ceea ce priveşte dispozitivul de bruiere deţinut de acuzaţi, acesta perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G, iar, potrivit BCR, bancomatul amplasat în incinta S.C. Jecu SRL era conectat la centrală printr-un sistem tip radio.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.