SPADĂ. Calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

24 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat că spadasina Ana Maria Popescu (foto) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe primul loc în ierarhia mondială.
„Spadasina Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020. Ea a terminat prima în ierarhia mondială a armei şi s-a calificat la a V-a sa ediţie de Jocuri Olimpice, iar Team România e mândră de tot ceea ce ea reprezintă pentru sportul românesc! Succes la Tokyo!”, a fost comunicatul COSR.
Ana Maria Popescu a devenit al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Spadasina noastră a câştigat medalia de aur la JO de la Rio (2016) şi pe cea de argint la ediţia Beijing 2008 şi a mai participat la ediţiile de la Atena 2004 şi Londra 2012.
„Imediat ce m-am trezit din visare după JO Rio 2016, m-am întors hotărâtă în sala de antrenament… de parcă Tokyo 2020 se întâmpla „ieri”. Acum n-am nici cea mai vagă idee cum au zburat anii, ştiu doar că finalul verii lui 2019 am realizat că mai am puţin şi dau buzna Jocurile de la Tokyo peste mine… eu fiind prima sub linie în privinţa calificării. M-am luptam din greu ca să ajung pentru a 5-a oară la Jocurile Olimpice. N-aş fi crezut, n-aş fi sperat, dar iată că sunt deja pe drum spre Tokyo şi cale de întors nu mai există”, a declarat Ana Maria Popescu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep joacă şi la dublu în turneul de la Miami

Simona Halep (foto) a decis înaintea debutului la turneul de la Miami să se înscrie şi în proba de dublu...

Bugete mai mici pentru federaţiile sportive

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat cele 63 de structuri sportive eligibile din subordine despre sumele pe care le vor...

Satele Europei trebuie să fie conectate la progresele tehnologice

Viitorul Europei rurale depinde în mare mă­sură de o strategie coerentă pe termen lung care să fie conectată la noua...

Închide