ActualitatePolitica si administratie

Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia, modernizată

Ieri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a semnat contractul privind Elaborarea Proiectului de Autorizare a executării lucrărilor de Construire, Proiect Tehnic și Detalii de Execuție, Verificare Tehnică a proiectului și Asistență Tehnică pe perioada execuției, pentru obiectivul „Modernizare DJ 705A: Orăștie – Costești – Sarmizegetusa Regia, km 2+200-km19+465”.
Proiectul se înscrie în Obiectivul de Politică 3 „O Europă conectată”, Obiectivul specific „Dezvoltarea unei mobilități na­ționale, regio­nale și locale, durabile, rezi­li­en­te în fața schim­bărilor climatice, inteligente și inter­mo­dale inclusiv îmbunătățirea acce­sului la TEN-T și a mobilității transfronta­liere”.
„Dezvoltarea turismului în județul Hunedoara este strâns legată de investițiile pe care le facem în infrastructura rutieră. Cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia este unul din principalele obiective turistice din județ, iar numărul vizitatorilor crește de la an la an. Am promis că vom face demersuri pentru modernizarea acestui sector de drum județean și, iată, că facem pași importanți în acest sens”, a declarat președintele Laurențiu Nistor (foto).
Obiectivul proiectului este consolidarea structurii rutiere prin aplicarea mai multor tipuri de structuri rutiere pe sectoare omogene, stabilite in funcție de grosimea fundației existente, pe sectorul în lungime de 17,265 km.
Valoarea estimată pentru întregul obiec­tiv este de 1,4 milioane de lei.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura