Sondaje multiple pentru stabilirea unor candidaţi ai USL

Carmen Cosman

Candidaţii USL la alegerile din toamnă, pentru primăriile Hunedoara şi la Orăştie, au fost stabiliţi în urma a două sondaje de opinie, după ce au existat suspiciuni în privinţa corectitudinii alegerilor în postura de candidaţi.

Hada, la Hunedoara, Bălan, la Orăştie

Candidatul USL la Hunedoara este actualul primar, Ovidiu Hada, în timp ce la Orăştie, pe prima poziţie, se află social-democratul Ovidiu Bălan. Afirmaţia aparţine preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care a vorbit ieri, în conferinţă de presă, despre aceste sondaje. „La Hunedoara, candidatul este actualul primar PNL, dar pe primul loc în două sondaje de opinie a ieşit fostul primar Schiau. La Orăştie, s-au făcut tot două sondaje de opinie. Primul sondaj l-am făcut noi, PSD, aşa cum ne cerea protocolul, în luna ianuarie. În sondajul nostru, pe primul loc era, cu 35 la sută, Ovidiu Bălan, pe locul II era deputatul Iosif Blaga, pe locul trei Lucian Heiuş şi pe locul IV, candidatul PNL. Multora li s-a năzărit ideea că s-ar fi «umblat» cumva la sondaje, iar colegii noştri au mai vrut să facă un sondaj de opinie. Culmea este că şi de data aceasta, Ovidiu Bălan a obţinut în sondaje cu 4 procente în plus. De la 35, el a ajuns la 39 la sută”, a declarat Laurenţiu Nistor.

La judeţ şi la Deva, lucrurile s-au stabilit la Centru

Liderul social-democraţilor hunedoreni a mai precizat că viitorii candidaţi vor fi stabiliţi în urma sondajelor de opinie realizate sau, acolo unde nu sunt sondaje, se iau în calcul rezultatele alegerilor locale din 2008. În schimb, pentru Consiliul Judeţean şi primăria reşedinţă de judeţ, candidaţii s-au stabilit direct la nivelul USL Bucureşti, respectiv Mircea Ioan Moloţ la CJ Hunedoara şi Petru Mărginean la Primăria Deva. Pentru candidaţii la parlament, ar putea fi făcute alegeri preliminare în interiorul partidului, conform unei propuneri a liderului PSD, Victor Ponta, pe care Laurenţiu Nistor o agreează. „Mi se pare o treabă chiar corectă. Cred că o alegere preliminară în partid ar lămuri foarte mult lucrurile şi, mai mult, ar elimina orice suspiciune că persoana care va fi nominalizată să candideze a fost pila cuiva”, a precizat Nistor.

5 comentarii la „Sondaje multiple pentru stabilirea unor candidaţi ai USL

 • 13 ianuarie 2012 la 11:28
  Permalink

  Eu sunt liberal, dar nu voi vota cu Molot si Marginean. Voi vota cu USL la nivel local si national.

 • 13 ianuarie 2012 la 23:26
  Permalink

  Deci nu ii votezi dar ii votezi cum vine asta motule??Ca defat Molot si Marginean reprezinta USL.

 • 14 ianuarie 2012 la 8:20
  Permalink

  Ca sa vezi cine are drept de vot!!!!

 • 15 ianuarie 2012 la 23:24
  Permalink

  Motul reprezinta esenta alegatorului USL. Bravo!

 • 16 ianuarie 2012 la 2:01
  Permalink

  Astia care voteaza cu USL-ul o fac pentru ca asa le-a spus popa din sat. Motule mi-ai inseninat ziua!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noua „steluţă” a fotbalului juvenil hunedorean

Vlad Tudorache (foto), jucătorul de nici 17 ani al Jiului Petroşani, a bifat cele mai multe convocări la loturile naţionale...

Se reia campionatul la RealSport

Cea mai populară competiţie de fotbal amatori din judeţul Hunedoara se va relua în acest weekend, pe terenurile acoperite cu

Handbal pe muchie de cuţit

Cetate Deva (locul 7) îşi propune să câştige primul meci oficial al anului 2012, pe care-l va disputa în deplasare...

Închide