Sondaje din uşă în uşă, pe tema câinilor fără stăpân

Carmen Cosman

Chiar dacă primarul Ovidiu Hada are deja o părere conturată, hunedorenii sunt cei care vor decide soarta câinilor fără stăpân care trăiesc pe străzile municipiului de pe Cerna.
Consultări din uşă în uşă. Aşa şi-a propus primarul municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, să afle care este părerea cetăţenilor în ceea ce priveşte soarta câinilor fără stăpân. Un referendum pe această temă ar fi costat prea mult, dar decizia va aparţine tot cetăţenilor. „S-au identificat două posibile soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. Una este eutanasierea câinilor fără stăpân, pe care eu, personal, nu o agreez, iar cea de-a doua este capturarea, sterilizarea, deparazitarea şi îngrijirea lor în adăposturi, dar acest lucru implică majorarea taxelor şi impozitelor pentru construirea de adăposturi, care să corespundă normelor Uniunii Europene, întreţinerea lor, pentru hrana animalelor şi plata personalului”, a declarat Ovidiu Hada.

Nu agreează ideea eutanasierii

Şi cum o asemenea decizie nu poate fi luată de un singur om, s-a mers pe ideea consultării populaţiei.  Împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, edilii vor întocmi un chestionar scurt şi clar, cu care aceştia se vor prezenta la fiecare familie în parte. În luna martie, rezultatele vor fi centralizate şi aşa se va afla care este părerea populaţiei şi ce vor oamenii să se întâmple, până la urmă cu maidanezii. “Deşi soluţia pe care eu aş adopta-o ar fi strângerea câinilor şi îngrijirea lor în adăposturi, mi se pare anormal ca decizia să fie luată de un singur om. Populaţia trebuie să se implice”, a mai spus primarul Hunedoarei.
În 2011, la Urgenţa Spitalului din Hunedoara, s-au prezentat 400 de persoane care au fost muşcate de câini.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.