Şomerii hunedoreni, tot mai mulţi

8 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

BURSA LOCURILOR DE MUNCA - ABSOLVENTI - BUCURESTI

Nicoleta Popa

Numărul şomerilor din judeţul Hunedoara este în creştere. Astfel, dacă la începutul anului, în evidenţa AJOFM Hunedoara erau aproximativ 15.300 de şomeri, în luna noiembrie, numărul acestora a ajuns la 21.000, dintre care doar 14.000 beneficiază de indemnizaţia respectivă.
Potrivit directorului coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, Vasile Iorgovan, domeniile cele mai afectate au fost construcţiile, industria textilă, precum şi industria pielăriei. În ceea ce priveşte lunile următoare, situaţia de pe piaţa muncii hunedorene este sumbră.
„În luna noiembrie, au fost anunţate peste 170 de concedieri colective în construcţii, industria alimentară, precum prelucrarea şi conservarea fructelor. Începutul anului 2010 vine cu un alt val de disponibilizări, astfel că agenţii economici au anunţat deja concedieri colective pentru anul viitor. Pentru perioada decembrie 2009-martie 2010, sunt prevăzute peste 620 de disponibilizări colective”, a declarat Vasile Iorgovan. 

Oferte în special pentru muncitorii necalificaţi
Peste 400 de posturi sunt vacante în judeţ. Cele mai multe dintre acestea sunt destinate persoanelor cu studii medii, îndeosebi în domenii care nu necesită o calificare. Spre exemplu, şomerii pot opta pentru un post de paznic, sudor sau patiser. Locurile de muncă pentru persoanele cu studii superioare rămân o problemă. Tocmai pentru a depăşi această situaţie, directorul AJOFM Hunedoara spune că va încheia contracte de convenţie cu angajatorii din judeţ, care vor angaja absolvenţi de facultate sau şcoli postliceale. Astfel, aceştia vor beneficia de o subvenţie timp de un an, cu obligaţia să angajeze absolvenţi şi să îi menţină cel puţin trei ani de zile. Această subvenţie se referă la faptul că din salariul pe care îl primeşte tânărul angajat, statul va plăti 500 de lei, sumă care reprezintă indicele social de referinţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

De regulă, asocierea unei firme cu o entitate sportivă în relaţie de sponsorizare aduce companiei care dă banii, pe lângă...

Egale în… frumuseţe

Cele mai „tinere şi drăguţe” echipe ale toamnei în fotbalul hunedorean, CFR Simeria şi FC Hunedoara, au remizat, scor 1-1,...

Păcăliţi cu locuri de muncă în Marea Britanie

Cinci persoane acuzate că în urmă cu doi ani au înşelat aproape 100 de români cu locuri de muncă în...

Închide