Comunitate

Şomerii hunedoreni, învăţaţi să-şi caute un job

Persoanele în căutarea unui loc de muncă au, de astăzi, două mari şanse de a se angaja. Asta, deoarece, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Hunedoara a câştigat două proiecte pe fonduri europene, prin care şomerii vor fi consiliaţi şi îndrumaţi, către o slujbă care să li se potrivească.

Cursuri de perfecţionare gratuite

Primul proiect câştigat de CCI Hunedoara are o valoare de aproximativ 1,9 milioane lei şi se adresează unui număr minim de 120 de hunedoreni fără un loc de muncă. „Proiectul, pe care l-am câştigat în parteneriat cu SC Team Consulting SRL Deva, se numeşte SAFIR (Servicii de Asistenţă, Formare şi Informare pentru Reintegrare pe piaţa muncii a şomerilor din judeţul Hunedoara) şi este o adevărată piatră preţioasă pentru toţi cei care sunt în căutarea unui serviciu. Prin această iniţiativă, vrem să îi consiliem, îndrumăm şi să îi ajutăm pe şomeri să îşi descopere aptitudinile şi înclinaţiile către un job care să li se potrivească. De asemenea, 24 de persoane vor participa la un curs de perfecţionare de vânzător, alte 24 la cursul de perfecţionare de management şi 20 de oameni vor susţine cursurile de specializare în autodezvoltare personală. Pe de altă parte, un grup de 72 de subiecţi vor primi consultanţă şi asistenţă pentru deschiderea unei afaceri proprii”, a declarat Crinela Gafton, directorul general al CCI Hunedoara.

„Fii propriul tău şef!”

Al doilea proiect în care se află angrenată CCI Hunedoara este realizat în parteneriat cu Asociaţia L&C Consulting Hunedoara şi are o valoare de peste 1,1 milioane lei, bani proveniţi tot de la Uniunea Europeană. Prin acesta, se urmăreşte ca, pe parcursul a doi ani, 280 de şomeri hunedoreni să îşi dezvolte o afacere independentă. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura