Şomaj tehnic pentru salvatorii de vieţi

28 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Începând de săptămâna viitoare, paramedicii SMURD din judeţ vor intra, pe rând, în şomaj tehnic. Motivul pentru care s-a luat această decizie este că majoritatea primăriilor hunedorene nu şi-au achitat datoriile către SMURD.

Colaps financiar

Primele două subunităţi care vor intra în şomaj tehnic, din data de 1 iunie, sunt cele din Uricani şi Brad. În această perioadă, intervenţiile SMURD-ului vor fi asigurate de paramedicii din Petroşani şi Vulcan, pentru zona Uricani, iar pentru zona Brad, paramedicii din Ilia, Băiţa şi Deva vor asigura urgenţele. „Situaţia politico-administrativă este foarte critică şi ne afectează extrem de tare. Începând de marţi, 1 iunie, voi adopta măsura şomajului tehnic pentru toţi angajaţii SMURD. Iau această decizie, deoarece este inadmisibil ca o mare parte dintre primăriile din judeţ, să nu-şi plătească datoriile pe care le au către noi. Într-o lună, avem nevoie de 157.000 de lei pentru salariile paramedicilor, iar noi, am primit, până acum, de la începutul anului, doar 350.000 lei. Pe rând, paramedici vor avea, în fiecare lună, contractul de muncă suspendat şi vor fi plătiţi cu 75 la sută. În prima lună, chiar şi eu voi intra în şomaj tehnic. Astfel, în perioada iunie-septembrie, vom face economie de 79.000 de lei/lună, adică aproape jumătate din fondul de salarii necesar într-o lună normală, plătită sută la sută”, a declarat Petru Mărginean, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara.

Lupeni, marele datornic

Singurele primării din judeţul Hunedoara care nu au deloc datorii către Asociaţia Salvital, sunt cele din Deva, Hunedoara şi Petroşani. „Datoria totală a primăriilor către asociaţia noastră este de aproape 800.000 de lei. Dintre acestea, cea mai rău-platnică este Primăria municipiului Lupeni, care se află în zona Uricani, şi care are o datorie de peste 300.000 de lei, iar pe locul doi se află zona Simeria, cu 200.000 de lei datorie. Eu sper ca în această perioadă, nici unul dintre edilii restanţieri să nu aibă nevoie de serviciile noastre, şi să nu simtă pe pielea lor cât de importantă este activitatea pe care o desfăşoară paramedicii SMURD”, mai spune Petru Mărginean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Protest în apărarea directorului

Salariaţii Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad au protestat ieri, nemulţumiţi că managerul instituţiei, dr. Ionel Circo, a fost schimbat din...

Meciuri eveniment la Hunedoara

O parte dintre jucătorii de legendă ai Corvinului Hunedoara va reveni pe Stadionul „Michael Klein” la meciul de old-boys cu...

Pe moarte, după ce l-a muşcat câinele

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Vălişoara, Nicolae Avram, este suspect de rabie, după ce a fost muşcat,...

Închide