Sport

Soluția finală pentru atacul României lui Edi Iordănescu la EURO 2024, după dezastrul cu Liechtenstein: „Asta e necesar când te aperi în mare parte din timp!”

Laszlo Balint știe ce stil de joc tre­buie să adopte Edi Iordănescu la EURO 2024 pentru a pune în valoare atacul pe care îl are la dispoziție. Lotul selec­tat pentru a reprezenta România la Campionatul European din Germania este cotat drept cel mai slab din în­treaga competiție, scrie prosport.

Știe ce tactică trebuie să adopte „tricolorii”
Laszlo Balint a analizat posibilitățile tactice pe care le are România, pentru a-și putea pune în valoare jucătorii din compartimentul ofensiv. Tehnicianul consideră că cea mai bună tactică pe care o pot aborda „tricolorii” este cea a contraatacului, întrucât îi poate pune în valoare pe majoritatea jucătorilor de atac pe care Edi Iordănescu i-a con­vo­cat pentru Campionatul European ce
va începe săptămâna viitoare, în Germania.
„Acest profil de atacant masiv, nouar, gen pivot, este necesar când te aperi în mare parte din timp. Adică, în ieșirea din defensivă poate fi punct de referință, poate juca pe el, dar partea de reacti­vi­tate contează foarte mult, adică să re­ac­ționezi în momentul în care in­ter­ceptezi mingea. Noi avem, începând cu Florinel Coman, Dennis Man, nu mai spun de Mihăilă, Denis Drăguș. Sunt ju­că­tori care pot apărea oricând și pot veni cu acest plus ofensiv, în primul rând ca prospețime fizică, dar apoi și ca rea­lizări, că sunt jucători de spațiu”, a spus Laszlo Balint, la ProSport Live.

Lotul României pentru EURO 2024
Edi Iordănescu a convocat 26 de ju­cători în lotul pentru Campionatul Eu­ro­pean, anunțat după finalul meciului amical cu Liechtenstein, scor 0-0. Dintre cei 28 de fotbaliști aleși inițial, selecționerul a renunțat la portarul Răzvan Sava (CFR Cluj) și mijlocașul Constantin Grameni (Farul Constanța).
Portari: Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu.
Fundași: Andrei Rațiu, Vasile Mogoș, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Adrian Rus, Ionuț Nedelcearu, Andrei Burcă, Nicușor Bancu.
Mijlocași: Deian Sorescu, Ianis Hagi, Dennis Man, Marius Marin, Adrian Șut, Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Valentin Mihăilă, Florinel Coman.
Atacanți: Denis Drăguș, George Pușcaș, Denis Alibec, Daniel Bîrligea.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura