Şoimul Băiţa „a prins aripi” pe Cerna

26 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ovidiu Mănăstire

La debutul lui Ioan Pisoiu pe banca alb-verzilor, Şoimul Băiţa s-a impus în deplasarea de la Hunedoara, scor 1-0, şi are aspiraţii la şefia judeţului. Singurul gol al partidei a fost marcat de Lintaru, în finalul primei reprize, jocul fiind unul peste nivelul Ligii a IV-a.
CS Hunedoara şi Şoimul Băiţa s-au prezentat în faţa spectatorilor cu jucători care au bifat în cariera lor eşaloane superioare. La gazde, Cobliş, Trăşcan, fraţii Creciunesc şi Şumuţiu versus oaspeţii Vajda, Lintaru, Vîrtan, Şoit sau Pisoiu. Duelul a fost antrenant, cu faze de poartă, ambele echipe dorindu-şi cele trei puncte.

Lintaru a câştigat duelul cu Cobliş
Salamon l-a pus la încercare pe Cobliş pentru prima dată, în minutul 5, dar goalkeeperul gazdelor a respins în corner lovitura liberă de la 20 de metri executată de „şoim”. În replică, peste trei minute, Şumuţiu a trimis puţin pe lângă bară o lovitură liberă de la 25 de metri. Gazdele au avut cea mai mare ocazie de gol a reprizei, în minutul 23, când tânărul Marcu a avut o „dublă” şansă de a marca. Mai întâi, a reluat cu capul în bară o minge centrată de Cristi Creciunesc, balonul revenindu-i, dar Ursu a respins în corner şutul său. Golul a fost anunţat de o ocazie mare a lui Lintaru, care a ratat singur cu Cobliş, în minutul 40, dar peste alte două minute, experimentatul atacant al oaspeţilor nu a mai iertat, învingându-l pe fostul său coleg de la CNS Cetate Deva cu un şut de la 16 metri, după ce l-a întors uşor pe Daisa.

Şoimul reintră în cărţi şi aşteaptă duelul cu liderul
În partea secundă s-a jucat cu garda jos, ambele formaţii renunţând la prudenţă. Dani Creciunesc a avut o ocazie imensă de a egala în minutul 53, dar Ursu a respins şutul său din careu iar la cealaltă poartă, Ungur a şutat slab din poziţie bună. Chiar dacă a forţat, CS Hunedoara nu şi-a mai creat ocazii clare de gol, experienţa trupei oaspete ajutând-o să gestioneze bine finalul iar cu cele trei puncte, Şoimul a reintrat în cărţile luptei pentru barajul de promovare. Alb-verzii s-au apropiat la cinci puncte de liderul Inter Petrila, care a pierdut surprinzător pe teren propriu, în faţa Aurului Certej, iar duelul din etapa viitoare de la Creciuneşti, dintre cele două, se anunţă unul incendiar.

CS HUNEDOARA 0
Cobliş – Ionicescu, Daisa, Şumuţiu, Mercurean – C. Creciunesc (73 Bularda), Ciumaşu (69 R. Popa), D. Creciunesc (cpt.), Trăşcan (78 Stan) – Lăcătuş, Marcu (84 Kocsis). Antrenor: Mircea Alic jr.
ŞOIMUL BĂIŢA 1 (1)
Ursu – Vîrtan, A. Sevastiţa, Şoit (cpt.), Petresc – Stamatin (57 Ungur, 69 Pisoiu), Vajda, Mateescu (90+1 V. Sevastiţa), Benea (46 Suciu) – Salamon, Lintaru. Antrenor: Ioan Pisoiu
Arbitrii: Andrei Fodor – Cristian Petrean, Alin Saraol (toţi din Deva)
A marcat: Lintaru (42)
Stadion: „Michael Klein”, spectatori 300.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nouă medalii naţionale pentru înotătorii hunedoreni

Înotătorii Victor Iacob (foto) şi Raluca Mera, legitimaţi la CSŞ Hunedoara, au cucerit nouă medalii în primele patru zile de...

CNS Cetate Deva a intrat cu adevărat în „hora” promovării

Echipa din reşedinţa judeţului a detronat liderul seriei a IV-a din Liga a III-a, Naţional Sebiş, pe care l-a învins...

Bulina neagră 27.03.2017

Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa

Închide