Social-democraţii, înlocuiţi şi în ATOP. Prefectul a atacat hotărârea în instanţă

20 iulie 2014 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 sorin vasilescu (4)Sorina Popa

Prefectura Hunedoara a atacat în contencios administrativ şi o hotărâre a Consiliului Judeţean Hunedoara, prin care s-a schimbat componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Mai exact, au fost înlocuiţi în această structură trei social-democraţi, Liliana Ţolaş, Ioan Ştaier şi Ion Hirghiduşi. Motivul, aceeaşi luptă între PNL şi PSD. Potrivit Prefecturii Hunedoara, cei trei membri ai PSD nu trebuiau daţi afară din ATOP Hunedoara, deoarece nu şi-au pierdut calitatea de consilier judeţean. În aceste condiţii, lucrurile, susţine prefectul Sorin Vasilescu (foto), nu sunt făcute conform legii în vigoare. În locul celor trei social-democraţi, noua majoritate de la Consiliul Judeţean Hunedoara i-a votat pe Florin Toma (PDL), Dana Dămian (PDL) şi Nicolae Simion Morar (PP-DD).
De fapt, a fost revocată hotărârea prin care s-a votat componenţa ATOP Hunedoara în 2012, după câştigarea alegerilor de către USL. Dar, la doi ani de la alegerile locale, lucrurile s-au schimbat complet şi liderii PNL nu se mai înţeleg cu cei ai PSD. Ca atare, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, liberalul Mircea Moloţ, noua majoritate formată în Consiliul Judeţean (compusă din aleşii PNL, PDL şi PP-DD) a schimbat mai întâi vicepreşedintele social-democrat al CJ, apoi mai mulţi membrii PSD din consiliile de administraţie ale societăţilor cu subordonare judeţeană, iar acum şi pe cei din ATOP. Motivul invocat la schimbarea componenţei autorităţii a fost că membrii acesteia au fost aleşi. ATOP Hunedoara are în componenţă 12 membri, şase consilieri judeţeni, subprefectul, şeful IPJ Hunedoara, reprezentantul Corpului Naţional al poliţiştilor-filiala judeţeană şi trei reprezentanţi ai societăţii civile.
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Hunedoara este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moțu' spune:

    Așa, psd-ilor. Se vede că sunteți niște impotenți. V-o trage botîmblănit din orice poziție și voi numai scheunați. Vă e frică să le schimbați oamenii pentru că piticul are la mână toată „clasa politică” din județ. Vai de voi!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dascălii hunedoreni, în plină perioadă de examene

Astăzi are loc proba scrisă din cadrul examenului de titularizare a dascălilor hunedoreni. Pentru această etapă a fost organizat la...

Bulina neagră, 21.07.2014

Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele din Valea Jiului Pentru că nu a reuşit să negocieze drepturile minerilor cu administraţia CEH,...

Bulina albă, 21.07.2014

Toma Coconea, sportiv parapantist din Petroşani Pentru că a obţinut locul trei şi medalia de bronz la o puternică întrecere...

Închide