FlashSport

Șoc la Deva! Ne-au furat gimnastele! După 45 de ani, Deva a rămas fără Lotul național de gimnastică

Telenovela din gimnastica româ­neas­că s-a încheiat cu un rezultat neaș­teptat pentru noi, devenii, care ne-am obișnuit să le avem aici, a­proape, pe gimnastele lotului național de senioare. Ca unul care mă știu de o viață apropiat de antrenorii și de fetele care au crescut de-a lungul anilor, în curtea Școlii campioanelor, nu mai pot să spun decât că am trăit și această scenetă, pregătită îndelung de unii dintre actori.

Pe Lucian Sandu l-au scos din joc prima dată
Nu sunt nici cel mai potrivit și nici cel mai cu experiență ca să contest aceste decizii dar acum chiar că înțeleg tot jocul făcut de mai multe luni pentru a destrăma ceea ce s-a făcut bine, în zeci de ani, aici la Deva. Lotul funcționa la poalele Cetății din anul 1978. Trebuia să vină un antrenor (n.r.-de fapt core­graf) din Olanda pentru a ne arăta nouă că nu e bine ce s-a clădit în zeci de ani, cu multă muncă și eforturi nespuse, în Centrul de gimnastică de la poalele Cetății. A fost mai înainte telenovela cu Amalia Puflea care a suferit mult la antrenamente și care de când a plecat la Dinamo nu mai are probleme. A fost apoi, după cum se știe, starea de tensiune creată la nivelul colectivului tehnic al lotului, totul din luna ianuarie, de când a venit la Deva olandezul. Nu a fost mai nimic de contestat la Deva atunci când a fost delegată aici Corina Moroșan, director tehnic în federație. Ea a stat la Deva, în cantonamentul fetelor, a asistat la antrenamentele, practic le-a și coordonat, dar către federație nu a spus nimic negativ (sau o fi spus, dar șoptit ca să audă doar ea și cine trebuie). A fost nevoie să fie îndepărtat antenorul Lucian Sandu, după acuzele Amaliei Puflea, fără ca să fie așteptată o analiză competentă, sau să fie lansate pro­cesele penale de care tot am auzit. Mai repede decât aceste aspect juridic, până la urmă, a venit coregraful olandez în calitate de an­trenor coordonator.

Lotul a fost mutat pe repede înainte, prin decizia la limită a membrilor Co­mi­te­tului Executiv, tocmai la Onești, deoa­rece coregrafului olandez nu îi place la Deva. Municipiul nostru, leagănul per­for­man­țelor olimpice și mondiale, a rămas fără ceea ce era mândria noastră. Jurnalista Alina Alexoi a spus, după această decizie, că până și statuile de la poalele Cetății, cele ale gimnastelor campioane mon­diale și olimpice, s-au întors cu spatele, ca să nu vadă parodia de acum.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura