Soarta Monicăi Iacob-Ridzi, la mâna medicilor legişti

30 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

03 Monica_Iacob_RidziNatalia Bumbac

Ieri, Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale în cazul Monicăi Iacob-Ridzi (foto), prin care să se constate dacă bolile de care suferă pot sau nu pot fi tratate şi investigate în spitalele din penitenciare, sau sub pază permanentă în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii. Decizia magistraţilor vine după ce fostul demnitar a cerut întreruperea executării pedepsei din motive de sănătate. Monica Iacob-Ridzi se află în spatele gratiilor din 16 ianuarie, dată la care a fost pronunţată sentinţa definitivă în dosarul „2 Mai”, prin care a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

„Instanţa dispune efectuarea expertizei medico-legale prin care să se constate dacă petenta condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei şi dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii. Dispune emiterea unei adrese la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării expertizei medico-legale şi la Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, în vederea prezentării condamnatei împreună cu actele medicale pe care le deţine la sediul INML”, se arată pe portalul instanţei.
Aşadar, după efectuarea expertizei medico-legale, Monica Iacob-Ridzi se va înfăţişa din nou în faţa magistraţilor pentru a afla dacă i se aprobă cererea de întrerupere a executării pedepsei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Ilfov, dosarul a fost repartizat la un complet de magistraţi, altul decât cel care a aprobat cererea de expertiză medico-legală, iar următorul termen a fost fixat pentru data de 9 aprilie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Beat şi fără permis, a „parcat” într-un pom

Un bărbat de 59 de ani, din municipiul Brad, a pornit la drum la volanul unui autoturism. Pe DJ 707,...

Continuă judecata în dosarul de înşelăciune a lui Litera

Ieri, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia a avut un nou termen dosarul în care Cristian Litera, alături de...

A vrut să afume carnea şi a dat foc la anexă

O familie din municipiul Hunedoara a pătimit ieri după ce porcul pe care l-au tăiat în urmă cu ceva timp...

Închide