Fara bascalie

Şmecherie românească de Sântuhalm

Marţi, 11 octombrie 2011. Adică ieri. Ora: 12.14. Locul: intersecţia de la Sântuhalm dintre DN7 şi şoseaua spre Hunedoara.
Semafor roşu dinspre Deva spre Orăştie, semafor roşu dinspre Orăştie spre Deva. Verde pentru cei care veneau de la Hunedoara. Cazul meu. Intru liniştit în intersecţie, făcând parte dintr-o coloană nu prea mare. Virez pe DN7, pe banda a II-a, şi brusc, văd că maşina din faţa mea virează cât poate de mult, mai-mai să sară peste bordura de pe insula ce desparte sensurile de mers. Nu realizez ce se întâmplă, când la fel de brusc, în faţa celui din faţa mea intră un alt autoturism bleumarin ce venise cumva din lateral, dar dinspre Orăştie. Vă reamintesc, cei care veneau dinspre Orăştie aveau roşu la semafor şi aşteptau, prin urmare, apariţia inopinată a celui cu autoturism bleumarin l-a luat prin surprindere pe cel din faţa mea, dar care a reuşit în extremis să evite coliziunea. Ce s-a întâmplat de fapt…?
S-a întâmplat că nu cu mult timp în urmă, la ieşirea spre Deva din parcarea din faţa Motelului Löwe, era o barieră metalică, pusă acolo tocmai pentru a evita ca şoferul care vine dinspre Orăştie să nu aibă chef să stea la semafor şi să o ia prin parcare, ieşind în faţa celorlalţi şi producând astfel accidente. Numai că bariera aia a dispărut, nu de mult timp şi nu ştiu de ce – o fi fost demontată intenţionat sau o fi fost furată, pentru a fi dusă la fier vechi. Românul, şmecher cum îl ştim, a descoperit repede că se poate face o nouă mică potlogărie şi acum nu unul, ci mai mulţi se cred deştepţi, nu stau la semafor, intră prin parcare şi ies în DN 7 puţin după semafor. Din când în când, ies şi în faţa celor care vin dinspre Hunedoara.
Nu este nevoie să trag nici un fel de concluzii şi să adresez alte îndemnuri. Am constatat un fapt.

2 comentarii la „Şmecherie românească de Sântuhalm

  • Eu cred ca ati fost urmarit si ati avut norocul sa intirziati 2 minute!
    Daca ar fi fost 12,12 cine stie ce se putea intimpla???
    Dar, poate totusi atunci ati fi avut rosu la semafor si trecea smecherul, mai repede!

  • Sandule ce sa faci uni sunt smecheri ca cei care trec ,si alti sunt fraieri care stau cum esti tu,si tu faci pe smecherul la emisiunile tale ,cu audienta aproape de zero

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.