Situaţia infecţiilor cu COVID-19 la nivel naţional şi judeţean

26 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

La nivel naţional situaţia infecţiilor cu virusul COVID-19 este următoarea: până ieri, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, şase la Craiova, cinci la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).
Până ieri (n.r. joi), 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unităţii au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.
Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între şapte ani şi 87 de ani.
De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
În judeţul Hunedoara, sunt înregistrate 1.750 de persoane în izolare şi 112 persoane se află în centrele de carantină.

(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea CJ Hunedoara, alături de personalul medical din prima linie

Personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva se află în prima linie a luptei împotriva virusului COVID-19,...

Bulina neagră, 27.03.2020

Cosmin Macra, agent principal în cadrul Poliţiei oraşului Simeria Pentru că este cercetat penal sub acuzaţia de furt, după ce...

Bulina albă, 27.03.2020

Giorgiana Bobouţanu, medic la secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Timişoara Pentru că şi-a trimis soţul şi copilul departe...

Închide