Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 7 mai 2020

7 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, joi, 7 mai, în judeţul Hunedoara 556 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 58 de persoane au decedat, iar 209 s-au vindecat. În carantină se află 278 de persoane, iar 754 au ieşit din carantină. În izolare se află 360 de persoane şi 7.122 au ieşit din izolare.
Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 69 de misiuni specifice, cu 122 jandarmi şi au aplicat şase sancţiuni în valoare de 4.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până joi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 876 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 392 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 234 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 14.142 de persoane. Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 226.613 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 539 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 3.055 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.110.730 lei.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medicii Glodean şi Blendea, numiţi la conducerea spitalului devean pentru o săptămână

De ieri, ne anunţă Prefectura Hunedoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are o nouă conducere. „Potrivit ordinelor nr. 582/07.05.2020 şi...

Sub 100 de pacienţi cu Covid-19 la spitalul judeţean

Echipa de medici militari care a coordonat activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a făcut treabă bună. Astfel, ieri,...

SCRISOARE DESCHISĂ adresată domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Ministrul Apărării Naţionale

Domnule ministru, La încheierea cu succes a misiunii de management medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Instituţia...

Închide