Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 6 mai 2020

6 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până miercuri, 6 mai, în judeţul Hunedoara, 546 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 58 de persoane au decedat, iar 209 s-au vindecat. În carantină se află 280 de persoane, iar 721 au ieşit din carantină. În izolare se află 362 de persoane şi 7.110 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 107.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 66 de misiuni specifice, cu 104 jandarmi şi au aplicat 12 sancţiuni în valoare de 14.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până miercuri, 6 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 14.107 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 858 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 270 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 244 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 13.545 de persoane. Alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 217.139 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 538 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 3.592 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.022.952 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Combinatul siderurgic din Hunedoara şi-a reluat activitatea

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara şi-a reluat activitatea de producţie, cu respectarea normelor de protecţie a salariaţilor pentru a preveni răspândirea...

Râu de Mori: din cauza pandemiei au scăzut încasările la primărie

Primăriile au două surse principale de venit, prima fiind reprezentată de impozitele şi taxele locale, iar a doua provine din...

Medicii militari care au condus spitalul din Deva, recompensaţi cu diplome de excelenţă

Ieri, echipa de medici militari care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a fost recompensată cu „Diplome de...

Închide