Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 29 mai 2020

29 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, și până vineri, 29 mai, în județul Hunedoara 636 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 73 de persoane au decedat, iar 528 s-au vindecat. În carantină se află 14 de persoane, iar 1201 au ieșit din carantină. În izolare se află 1526 de persoane și 7.582au ieșit din izolare. Internate sunt 45 de persoane.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

Până vineri, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 pacienți.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 3.371 de persoane. Alte 95.176 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 195 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.200 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 26 mai a.c., 50 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Clinica MedVarixTimișoara vă ajută să scăpați de obezitate

Suntem în plină pandemie cu COVID-19. Este cunoscut faptul că majoritatea celor care au pierdut lupta cu coronavirus au avut...

Paramedicii de la Salvital, tot mai aproape să fie preluaţi de pompieri

Până la sfârşitul acestui an, paramedicii de la Asociaţia Salvital au toate şansele să fie preluaţi de către pompieri. Asta,...

Organizaţia USR Deva a rămas, din nou, fără preşedinte

Deşi pandemia a mai liniştit, cumva, viaţa politică din judeţ şi nu numai, iată că la USR Deva lucrurile nu...

Închide