Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 29 aprilie 2020

29 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării şi până ieri, miercuri, 29 aprilie, în judeţul Hunedoara un număr de 492 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din rândul acestora 53 de persoane au decedat, iar 174 de persoane sunt vindecate.

În carantină se află 246 de persoane. Ieşite din carantină sunt 629 de persoane. De asemenea, 318 se află în izolare la domiciliu sub supraveghere medicală, iar 6.750 de persoane au ieşit din izolare.
Poliţiştii hunedoreni au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 60.305 de lei.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 75 misiuni, cu 134 jandarmi şi au aplicat 10 sancţiuni în valoare de 19.100 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până miercuri, 29 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 675 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj şi Prahova, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 247 de pacienţi.
La nivelul întregii ţări, în carantină instituţionalizată sunt 12.042 de persoane. Alte 22.690 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 166.993 teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 497 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 ore, 4.318 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.005.343 de lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campionatele Mondiale de Box din 2021 se dispută la Belgrad

Federaţia internaţională de box (AIBA) a anunţat printr-un comunicat că a retras organizarea întrecerilor Campionatelor Mondiale de box din anul...

Atletism. Proiect de relansare activitate competiţională

Federaţia Română de Atletism a creionat un scenariu de relansare a activităţii competiţionale şi ia în calcul reluarea campionatelor naţionale...

Fotbal. Liga a IV-a. Minerul Uricani vrea să joace după programul iniţial

Continuăm să aflăm poziţia echipelor care vor merge mai departe, într-un fel sau altul, cu întrecerea din Liga a IV-a...

Închide