Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 2 iulie 2020

2 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până joi, 2 iulie, în judeţul Hunedoara 663 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 75 de persoane au decedat, iar 582 s-au vindecat. În carantină se află 16 persoane, iar 1.250 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.025 de persoane şi 10.848 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt 12 persoane.
Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Menţionăm că în aceste date statistice sunt incluse şi persoanele cu domiciliul în alte judeţe şi care au fost depistate pozitiv, au fost externate sau au decedat în judeţul Hunedoara. În raportările naţionale, referitoare la judeţul Hunedoara, nu sunt cuprinse şi cazurile prezentate mai sus, acestea fiind alocate judeţelor de reşedinţă.
Până joi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienţi vindecaţi şi 1.070 pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.
Totodată, până acum, 1.687 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Alba, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Maramureş, Vaslui, Botoşani, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi şi Olt, au decedat.
În intervalul 1.07.2020 (10:00) – 2.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 20 decese (11 bărbaţi şi nouă femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Mehedinţi, Alba, Prahova, Suceava şi Vaslui.
Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 de ani, opt decese la categoria de vârstă 60-69 de ani, patru decese la categoria de vârstă 70-79 de ani şi cinci decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 237 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 787 de persoane. Alte 59.414 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 735.221 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 135.850 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, trei infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 1 iulie, 66 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mihai Panaitescu, 10 plin la evaluarea anuală!

Managerul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu (foto), nu se dezminte! La evaluarea anuală, prin care trec toţi şefii instituţiilor...

Senatorul Carmen Hărău: Toţi agenţii economici pot accesa fonduri europene cu birocraţie redusă

Senatorul liberal Carmen Hărău (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Programul de Investiţii şi Relansare Economică a...

Deputatul Sorin Marica, despre noul pachet de legi

În ultima zi din iunie, deputaţii au adoptat mai multe propuneri legislative. Printre cei care şi-au dat votul s-a numărat...

Închide