Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional. , în 12 mai 2020

12 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, marţi, 12 mai, în judeţul Hunedoara 568 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 61 de persoane au decedat, iar 439 s-au vindecat. În carantină se află 298 de persoane, iar 832 au ieşit din carantină. În izolare se află 154 de persoane şi 7.405 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până marţi, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 991 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 238 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 14.923 de persoane. Alte 19.007 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 269.183 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 563 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 273 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 169.100 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Strategia PNL în pandemie – amenzi ISTORICE neconstituţionale, NU testare în masă

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, săptămâna trecută, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea...

Bulina neagră, 13.05.2020

Florin Răzvan Vătămanu, tânăr de 19 ani,  din Cristur Pentru că a fost arestat preventiv, alături de alţi trei complici,...

Bulina albă, 13.05.2020

Liliana Ţolaş, managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva Pentru că în perioada pandemiei, când muzeul devean a fost închis,...

Închide