Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 1 mai 2020

1 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

 

De la  începutul monitorizării, până vineri, 1 mai, în județul Hunedoara un număr de 515 persoane au fost confirmate pozitive la virusul Covid-19. Din rândul acestora 57 de persoane au decedat, iar 176 de persoane s-au vindecat. În carantină se află 225 de persoane, iar 680 de persoane au ieșit din carantină. De asemenea, în izolare se află 294 de persoane, iar 6.811 de oameni au ieșit din izolare.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.  În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 48.000 de lei.

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 57 misiuni, cu 101 jandarmi şi au aplicat 6 sanctiuni valoare 5.500 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Până astăzi, 1 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.567 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate

Totodată, până acum, 726 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâl

cea și Călărași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 327de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 249 pacienți.

La nivelul întregii țări, în carantină instituționalizată sunt 12.060 de persoane. Alte 20.886 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 183.688 teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 511 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 3.957 de perso

ane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.066.342 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PSD Laurențiu Nistor. Un proiect PSD, copiat prost de PNL-IMM Invest

Programul IMM Invest a fost lansat de PSD în 2017 prin OUG 110 și prevedea că oricare antreprenor se poate...

Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 30 aprilie 2020

De la începutul monitorizării, până joi 30 aprilie, în județul Hunedoara un număr de 513 persoane au fost confirmate pozitive...

Cum se poate adopta un căţel de la adăpostul din Hunedoara

Un animal de companie sigur poate face viaţa mai uşoară tuturor în această perioadă dificilă. Potrivit unui comunicat al celor...

Închide