Situaţia infecţiilor cu coronavirus în judeţ şi la nivel naţional, în 8 iunie 2020

8 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, luni, 8 iunie, în judeţul Hunedoara 638 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 73 de persoane au decedat, iar 569 s-au vindecat. În carantină se află 30 de persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.799 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt 13 persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până luni, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.334 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 146 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 506.115 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 343 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 168.100 lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, ieri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 7 iunie, 73 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Consiliul Judeţean a distribuit materiale de protecţie spitalelor suport Covid-19

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara informează că o asociaţie de prietenie din provincia chineză Shaanxi a donat judeţului nostru 10.000 de...

Gurasada: elevii, sprijiniţi de primărie

Şi primăria din Gurasada a sprijinit elevii comunei, în colaborare cu şcoala gimnazială de aici, distribuind tablete celor care nu...

Un şofer beat a lovit un pieton şi a fugit

Poliţiştii rutieri l-au prins la scurt timp după accident şi l-au oprit înainte de a mai produce un incident. Şoferul,...

Închide