ActualitateFlashPolitica si administratie

Singurul bloc cu bulină roșie din Hunedoara, părăsit de locatari

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu (medalion), a găsit rapid o soluție pentru locatarii din Blocul fantomă, care trebuie demolat. Și, nu i-a cazat în con­tainere pe cei care au locuit acolo până acum câteva zile, ci le-a dat locuințe sociale.

A convocat Comitetul pentru situații de urgență
Blocul fantomă din Hunedoara a fost evacuat complet, iar clădirea a fost sigilată, urmând să fie demolată. „În urmă cu câțiva ani, am vrut să reabilităm acest bloc. A trebuit să facem o expertiză tehnică, și așa am aflat că imobilul trebuie demolat, nu mai putea fi reabilitat. Am evacuat o parte dintre cei care locuiau acolo, dar au mai rămas 100 de persoane, 5 de adulți și 45 de copii. După cutremurele de luna trecută, aceștia s-au speriat și nu au mai vrut să intre în bloc. Așa că i-am dus la Adăpostul de Urgență, unde le-am asigurat trei mese pe zi, transport la serviciu și la școală. Am convocat Comitetul pentru situații de urgență și am sistat repartițiile de locuințe sociale. Și am re­par­tizat aceste persoane, din Blocul Fantomă, în locuințe. Toată lumea are acum un acoperiș deasupra capului”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Blocul respectiv a fost cămin de ne­fa­milişti, iar de mulți ani el era un focar de in­fec­ție. Este singura clădire din Hunedoara cu bulină roșie, adică riscă să pice la un cu­tremur mai pu­ternic. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura