ActualitateFlash

Singura soluţie: „maidanezii trebuie eutanasiaţi!”

Livia Botici

Nu trece nici o singură zi, fără ca un locuitor al municipiului să nu ajungă pe mâinile medicilor, la secţia de primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva, după ce a fost muşcat de câinii vagabonzi, care îşi fac veacul pe străzile municipiului. Cu toate acestea, problema maidanezilor este departe de a fi rezolvată.

„Militez pentru eutanasiere”

Probabil că nu există nici o stradă în tot municipiul reşedinţă de judeţ, pe care să nu se plimbe vreun câine fără stăpân. De frică să nu fie muşcaţi, oamenii îi ocolesc, trec pe celălalt trotuar sau pur şi simplu, fac stânga împrejur atunci când îi zăresc. „Sigur că sunt speriată, oriunde merg, fie că mă duc la alimentara din faţa blocului, la piaţă, la primărie sau în parc cu nepoţica, peste tot sunt numai maidanezi. M-am săturat de ei, deja au devenit o problemă care ne afectează intens, zi de zi. Primăria trebuie să ia nişte măsuri concrete de eradicare a acestor câini, care, oricum, nu sunt nici vaccinaţi, nici sterilizaţi, deci reprezintă un adevărat pericol pentru noi, oamenii”, a declarat Mariana Crâznic, o femeie din Deva.

Potrivit şefului Secţiei de Primire Urgenţe a spitalului din Deva, în fiecare zi, un om este muşcat de câinii vagabonzi. „Muşcăturile maidanezilor reprezintă o chestiune permanentă, zilnică, şi cu repercusiuni foarte grave pentru că, de cele mai multe ori, plăgile se suprainfectează şi apar complicaţii. Militez şi eu pentru eutanasiere, întrucât aceşti câini fără stăpân reprezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei. Într-o zi, am văzut o haită de peste 20 de câini în apropierea spitalului, ceea ce este inadmisibil. Singura soluţie este eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi”, a declarat dr. Tănase Popa, şeful Secţiei de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva.

Viceprimarul promite să rezolve

La adăpostul de câini de la Sântuhalm, cuştile în care sunt ţinute animalele fără stăpân au devenit neîncăpătoare. „Avem peste 600-700 de câini. Nu mai avem loc, iar cei de la ecarisaj ne aduc zilnic transporturi cu maidanezi luaţi de prin Deva. Chiar şi astăzi (n.r. ieri), de dimineaţă, ne-au fost aduşi cinci câini. Cu toate că aceştia se înmulţesc din ce în ce mai mult, de mai bine de un an de zile, nimeni nu vine să-i sterilizeze, pentru a nu mai face pui. Nu ştiu cum se va rezolva situaţia, dar problemele noastre sunt mari aici, gunoiul nu ni-l ridică nimeni, câinii morţi îi îngropăm în spatele cuştilor, mizeria este mare, nimic nu este aşa cum trebuie să fie”, declară Ilona Hompot, femeia care se ocupă de adăpostul de la Sântuhalm.

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, viceprimarul Devei, Cosmin Costa, promite că, până la sfârşitul acestui an, pe străzile municipiului nu va mai exista nici un câine vagabond. „La Sântuhalm, a fost identificat terenul pe care se va construi un nou adăpost, în care să încapă toţi câinii vagabonzi. S-au semnat contractele pentru branşarea la curent şi apă, şi nu mai rămâne decât ca firma care a câştigat licitaţia să demareze lucrările de construcţie. Promit că până la sfârşitul acestui an, nu va mai exista nici un câine vagabond pe străzile Devei”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Cosmin Costa, viceprimar al Devei.

5 comentarii la „Singura soluţie: „maidanezii trebuie eutanasiaţi!”

 • De cand a venit viceprimar, dl Costa promite ca nu vom mai avea caini vagabonzi. Se vorbea chiar de o firma care sa adune caini de pe strazi si multe altele. Nu s-a facut nimic. Ce se intampla cu PNL-istii? Au ajuns sa minta mai mult ca BOC?

 • Vad si eu cum isi respecta viceprimarul promisiunea… Chiar astazi , am fost fugarita de o haita de caini si muscata de unul din ei. Reprezinta un adevarat pericol. Si Dl. viceprimar spunea ca pana la sfarsitul anului nu va mai fi nici un caine vagabond, si iata ca suntem in luna decembrie si nu se vede nici o diferenta. SA-I FIE RUSINE!!!

 • Nu se mai poate!!!In zona Uzo Balcan si Liceul „Traian” s-au adunat o haita de 10-12 caini vagabonzi care sunt foarte agresivi!!Ne e frica sa mai trecem pe strada!Oricand am putea fi atacati de caini!Ganditi-va ca sunt atatea scoli in zona,copiii sunt expusi permanent la atacurile haitei!!!
  Daca autoritatile locale nu sunt in stare sa faca nimic,sa spuna!!Luam noi cetatenii din zona masuri!!Dar pentru impozitele platite avem pretentia sa fim in siguranta pe strada!!

 • VOTATI PNL
  pai ce credeati ca vor face ceva pentru oras, ei doresc sa si umple visteria proprie
  HOTIA SI MINCIUNA E ACEEASI LA TOTI POLITICIENI

 • Mie mi se pare o cruzime inimaginabila !
  Cum sa le treaca prin gand sa-i eutanasieze!? oameni nemernici si fara suflet.sterilizarea nu este de ajuns?! ce ar fi sa vina cineva sa va ia voua cainii de acasa si sa-i duca sa traiasca in adaposturi in conditii mizere? sau chiar sa-i omoare?!? Cat despre cei care au fost muscati de multe ori este vina lor.cand trec pe langa caini ii gonesc dau cu pietre si mai stiu eu ce…pai normal ca in acel moment cainii ataca.Cainii simt frica.eu tot timpul le-am dat de mancare si am incercat sa ma port frumos cu ei.si va jur ca in acest fel nu m-au atacat nici macar odata ! Nici macar cei mai violenti.sa se duca sa nu zic eu unde toti acesti oameni cruzi care mai comenteaza pe aici.Imi cer mi de scuze pt ce am zis dar este parerea mea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura