Sindicalistul Mititelu a băgat spaima în agenţii de pază

02 marin mititelu (9)

Nicolle Ebner

Angajaţii firmei de pază de la ArcelorMittal, care au fost de serviciu în data de 28 octombrie, au cerut conducerii combinatului să interzică accesul lui Marin Mititelu (foto), în fabrică, cu maşina. Confundând ArcelorMittal Hunedoara cu moşia personală, fostul membru al Federaţiei Sindicale „Solidaritatea – Virgil Săhleanu“ a siderurgiştilor din România, i-a băgat în sperieţi pe paznicii de la poarta combinatului, care au fost nevoiţi să se baricadeze în ghereta de la poartă.

Mai tare decât patronii şi directorul general
În raportul întocmit de Mihai Vîţ şi Teofil Făniş, agenţi de securitate la SC Compact Security, este consemnat faptul că, în dimineaţa zilei de 28 octombrie, în jurul orei 9.00, „s-a prezentat la poarta OE 2 autoturismul aparţinând sindicatului Solidaritatea, iar persoana care s-a recomandat drept preşedintele sindicatului a refuzat să i se facă verificarea în interiorul maşinii. Doar în portbagaj”, se arată în raportul trimis conducerii ArcelorMittal. Paznicii spun că enervat de insistenţele lor de a verifica maşina – agenţii nu făceau altceva decât să respecte regulamentul de ordine interioară -, Mititelu a devenit agresiv. „Măi, deschide uşa maşinii încă o dată şi să vezi ce-ţi fac! Apoi, a început să ne spună să suntem hoţi şi bandiţi şi ne aflăm pe proprietatea lui privată”, au mai consemnat agenţii în raportul de activitate al zilei de miercuri. Pentru că fostul sindicalist de talie naţională a refuzat în continuare să se supună controlului obligatoriu, agenţii au fost nevoiţi să cheme întăriri. Ca urmare a nerespectării regulamentului şi a actelor de violenţă, paznicii au mai cerut în raport interzicerea „accesului acestei persoane şi a maşinii neverificate, în fabrică”.

Înregistrări pentru confirmare
„Regula verificării tuturor maşinilor, la ieşirea din fabrică, se aplică tuturor. Toate autoturismele sunt controlate, inclusiv cea a directorului sau ale delegaţilor de la Luxemburg”, a declarat Remus Păţan, director general al ArcelorMittal Hunedoara, menţionând că a cerut firmei de pază să-i pună la dispoziţie înregistrările camerelor de supraveghere, pentru a verifica dacă, într-adevăr, ca să scape de furia lui Mititelu, agenţii de pază s-au baricadat în ghereta de la poarta oţelăriei electrice.

One thought on “Sindicalistul Mititelu a băgat spaima în agenţii de pază

  • 30 octombrie 2009 la 12:45
    Permalink

    Acest monstru a fost dat afara din sindicat !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.