Sindicaliștii speră în reconstrucția Termocentralei Mintia

Adriana Năstase

Sindicaliștii de la Solidaritatea Hune­doa­ra îi solicită premierului Florin Cîșu să apere municipiul Deva, unde zeci de locuitori au rămas fără căldură și apă caldă, după în­chiderea Termocentralei Mintia.

«Condamnați să se spele la lighean»
«Ne adresăm dumneavoastră domnule prim-ministru, în speranţa că veţi fi un aliat al hunedorenilor în încercarea de a păstra acest judeţ pe harta energetică a României dar şi un apărător al locuitorilor din muni­ci­piul Deva care din 5 martie 2021 au fost lăsaţi în frig şi condamnaţi să se spele la li­ghean, condamnare pronunţată chiar de mi­nistrul energiei şi aplicată de un prefect PNL, de un administrator şi un director general al Complexului Energetic Hunedoara, ambii membri ai PNL, cu girul conducerii judeţene de partid », se arată în comunicatul celor de la Sindicatul Solidaritatea Hunedoara.

Întrebări, întrebări
«Românii vor plăti scump preţul energiei electrice din cauza măsurilor antinaţionale luate de ministerul energiei care a oprit termocentralele din România pentru a face loc importului de energie, finanţând astfel companiile străine şi asigurând locuri de muncă pentru străini. Termocentrala Mintia a fost oprită într-o perioadă în care preţul la energie electrică asigura un profit societăţii la care acţionar unic este statul român.
Cine va răspunde pentru deturnarea pro­fi­tului producătorilor de energie din România în conturile producătorilor străini?
Cine va răspunde pentru sărăcirea ro­mânilor?
Cum vor rezista firmele din România în pia­ţă dacă preţul la gaze naturale a fost dublat iar cel la energie va creşte de două trei ori şi se va reflecta în toate produsele din comerţ?
Cum poate un ministru să renunţe de capul lui la Independenţa Energetică a României ?
De ce domnule Cîţu, România Liberală pe care o tot clamaţi, permite sărăcirea acestui popor?
De ce permiteţi miniştrilor din cabinetul dum­­­neavoastră să poarte uniforma altor state?
De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a stins lumina la propriu în şase judeţe din nord-vestul tării pe 8 ianuarie 2021 ?
De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a lăsat 22000 de locuitori din municipiul Deva în frig în plină iarnă şi în pandemie ?
De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a închis şcolile din municipiul Deva din cauza frigului şi nu a pandemiei ?
De ce permiteţi unui ministru să servească interesele altor state? », îl întreabă Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara pe premierul țării.
«Solicităm pe această cale, atât Guvernului Ro­mâniei cât și parlamentarilor hunedoreni să se implice activ alături de noi în recons­trucția Termocentralei Mintia », arată liderul sindical Cristian Iștoc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.