Sindicaliştii din Penitenciarul Deva refuză să facă ore suplimentare!

16 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Angajaţii din penitenciare sunt tot nemulţumiţi! Sindicaliştii de la Penitenciarul Deva refuză, de ieri, să mai facă ore suplimentare. Asta, după ce ei au notificat conducerea penitenciarului.

Andrei Gheorghiţă, liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare-filiala Deva, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”din 1 ianuarie 2019 nu ni s-au mai plătit orele suplimentare din cauză că nu sunt bani. Nu mai facem ore suplimentare, iar acest lucru înseamnă că în 10 zile sistemul va fi blocat. Din 233 de salariaţi de la Penitenciarul Deva, 197 au semnat că refuză să presteze peste program. Deci, nu pot fi înlocuiţi atâţia oameni, nu au cum”, a afirmat Andrei Gheorghiţă.
Ce revendică angajaţii din penitenciare?
Adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, plata muncii suplimentare similar celorlalte instituţii din structura de apărare naţională, plata cheltuielilor turistice, actualizarea normelor de hrană şi echipament, stop suprasolicitării şi vulnerabilizării personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare.
”Dacă nu ni se rezolvă aceste solicitări, vom organiza mitinguri în faţa Penitenciarului Deva, iar apoi la Bucureşti. Refuzul muncii suplimentare exprimat de salariaţi sub protecţie şi coordonare sindicală, dublat de refuzul exprimat de sindicate în privinţa depăşirii plafonului de 180 de ore suplimentare anual, va genera automat blocaje în activitate, începând cu 22-23 aprilie 2019. În fiecare lună, schimburile operative din sistem, dar şi alte categorii de angajaţi înregistrează ore suplimentare care nu pot fi compensate cu timp liber şi nici plătite, având în vedere bugetul insuficient, alocat pentru 2019. Simplul refuz de a munci în plus exprimat de angajaţi aduce angajatorii în situaţia de nu putea asigura corespunzător misiunile de pază, escortare şi supraveghere cu respectarea programului zilnic, a legislaţiei aplicabile şi regulamentelor specifice. Angajatorii care, din lipsa resurselor umane disponibile, vor săvârşi abuzuri prin încălcarea legislaţiei şi a regulamentelor, expunând personalul la riscuri nejustificate, vor răspunde legal, disciplinar, dar şi în relaţia cu mass media şi opinia publică”, a spus liderul Andrei Gheorghiţă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 17.04.2019

Naomi Maria-Magdalena, adolescentă din Petrila Pentru că tot fuge de la domiciliu, ea părăsind locuinţa părintească de trei ori numai...

Bulina albă, 17.04.2019

Dr. ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani Pentru că reprezentanţii Institutului pe care îl conduce au cucerit...

Gura lumii, 17.04.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un salariat de pe la o instituţie de stat face furori printre colegele sale. Omul...

Închide