Sindicaliştii cer demisia în bloc a conducerii CEH după moartea minerului de 41 de ani

23 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un miner de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, şi-a pierdut viaţa ieri într-un accident de muncă produs în subteran, victima fiind lovită în zona cervicală de un corp metalic, în timp ce transporta materiale pentru un abataj mecanizat, a informat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

Nu a putut fi salvat
În vârstă de 41 de ani, minerul ar fi fost lovit în zona capului de o piesă metalică în greutate de circa 150 de kilograme, relevă primele date ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara. „Un miner de 41 de ani a fost lovit în zona capului de o piesă de aproximativ 150 de kilograme. Bărbatul a fost transportat la suprafaţă, unde a fost preluat, în stare de inconştienţă, de un echipaj SAJ cu medic, fiind efectuate manevre de resuscitare. Din păcate, pacientul a fost declarat decedat“, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.
ITM Hunedoara a deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind efectuate la faţa locului de către o echipă de inspectori de muncă ai instituţiei. „Evenimentul a avut loc în panoul 5, stratul 13, orizontul 100. Doi dintre inspectori au coborât în subteran pentru a investiga împrejurările în care s-a produs accidentul. ITM Hunedoara a deschis o anchetă în acest caz“, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Istrate.
Accidentul produs la Exploatarea Minieră (EM) Livezeni este primul din acest an care se soldează cu decesul victimei. Autorităţile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, după ce minerul de 41 de ani şi-a pierdut viaţa în subteran.

”Conducerea este în vacanţă”
Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului „Muntele“, Darius Câmpean, a solicitat ieri demisia conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), din care face parte Mina Livezeni, liderul sindical apreciind că în ultima perioadă au fost luate decizii manageriale „incorecte şi defectuoase“. Între acestea au fost nominalizate criza vagoanelor pentru transportul cărbunelui, din februarie, şi perioada de două zile, din luna aprilie, în care gazul metan a fost sistat la termocentralele Mintia şi Paroşeni.
„Nu ştiu dacă este momentul, dar aşa cum am spus acum câtva timp, că această conducere este în vacanţă, cred că a sosit momentul ca ei să-şi depună demisia în bloc pentru toate sincopele manageriale, atât de pe partea energetică, dar şi de pe partea minieră. Ştim că Mina Livezeni este o exploatare viabilă, unde procesul investiţional de montare a complexului mecanizat este mult întârziat, sunt probleme pentru asigurarea celor necesare investiţiei“, a spus Câmpean. (Sorin Blada, Agerpres)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Expertize tehnice pe masa de lucru a specialiştilor de la Insemex

Numeroasele premii şi distincţii câştigate în cadrul unor evenimente naţionale şi internaţionale de prestigiu, pentru ample lucrări de cercetare menite...

Concurenţă mare pe locurile oferite de şcolile de subofiţeri de jandarmi

Tinerii care doresc să urmeze o carieră în Jandarmerie se pot înscrie la Şcolile Militare de Subofiţeri de la Drăgăşani...

Absolvenţii Colegiului Tehnic ”Transilvania” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu!

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea (foto stânga), a participat, ieri, la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la...

Închide