Politica si administratie

Simulări ale Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale

Un număr de 3062 elevi din clasele a XII-a (2.337) și a XIII-a (725), susțin în aceste zile simularea probelor scrise ale examenului național de ba­ca­laureat în 31 de unități de învăță­mânt de nivel liceal din județ.

Doi profesori la o lucrare
Ieri a avut loc simularea la Limba și literatura română, astăzi are loc simu­larea la proba obligatorie a profilului, mâine la proba la alegere a profilului și specializării iar joi, 31 martie, va fi sus­ținută simularea la Limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișaye în 14 aprilie 2022.
Apoi, 3.032 de elevi înscriși în clasa a VIII-a în acest an școlar, vor susține simularea Evaluării naționale în 75 centre de examen organizate la nivelul județului Hunedoara. Calendarul este următorul: 4 aprilie 2022 – Limba şi lite­ratura română – probă scrisă, 5 aprilie 2022 – Matematică – probă scrisă, 6 aprilie 2022 – Limba maternă și 14 aprilie 2022 – afișarea rezulta­telor.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de for­mare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru eva­luarea lucrărilor.
Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale nu se contestă și nu vor fi făcute publice, dar vor fi anali­zate la nivelul fiecărei clase, prin dis­cuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevilor sau a pă­rinților/tutorilor acestora, notele obți­nute de elevi la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura