Simplu acasă, complicat în deplasare

7 octombrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

FC Hunedoara are o misiune uşoară, cel puţin teoretic, în meciul de pe teren propriu cu modesta Naţional Sebiş, în vreme de Jiul Petroşani şi CFR Simeria vor avea viaţă grea, în deplasare, în compania actualei şi fostei lidere.
Ce „vrăji” mai face Şunda?
Programul competiţional pare să aibă răbdare cu noul tehnician al alb-albaştrilor, Aurel Şunda. În meciul de debut al „specialistului în promovări” pe banca tehnică a hunedorenilor, alb-albaştrii au jucat şi au învins, vinerea trecută, pe terenul penultimei clasate, Gloria Reşiţa. Acum, la al doilea joc cu Şunda la timonă, FC Hunedoara va întâlni, azi, de la ora 15.00, pe „Michael Klein”, modesta Naţional Sebiş, care ocupă locul 12, cu două victorii, două remize şi trei eşecuri, după şapte etape. Teoretic, alb-albaştrii, care au patru victorii şi o remiză, ar trebui să câştige la pas, iar elementele de interes ale partidei să fie „vrăjile” noului tehnician. Şunda a readus la echipă mai mulţi hunedoreni şi juniori şi i-a testat, în amicalul cu Mureşul Deva, de miercuri, pe portarul Ilie Anton şi pe Roiu. Fost la Jiul şi Dunărea Brăila, Anton va semna cel mai probabil, în scurt timp, cu FC Hunedoara şi va avea se pare rolul de a „închide” poarta hunedorenilor. Rămâne de văzut ce mutări va mai face Şunda în alcătuirea primul 11 şi la capitolul creşterii calităţii jocului, întrucât, pe lângă puncte, suporterii aşteaptă fotbal de calitate şi cât mai mulţi localnici în echipă. „Vom încerca să-i legitimăm, săptămâna viitoare, pe Anton şi pe Roiu. De asemenea, vom continua selecţia de jucători, iar cine va dovedi că merită să îmbrace culorile alb-albastre va rămâne şi cine nu va pleca”, a spus Şunda.
La trântă cu liderele
Jiul Petroşani are parte, în această perioadă, doar de adversari cu „rang înalt”. Astfel, după ce etapa trecută a dispus, acasă, de lidera Millenium Giarmata, alb-negrii vor juca, mâine, de la ora 15.00, pe terenul actualei lidere, ACS Recaş. Misiunea trupei antrenate de Marin Tudorache va fi dificilă, dar nu imposibilă. E de aşteptat ca jiuliştii să confirme printr-un rezultat bun că au dat startul redresării. CFR Simeria, care a reuşit o serie de trei victorii consecutive, va da un nou test al potenţialului său la acest moment, în partida din deplasare cu fosta lideră, Millenium Giarmata, situată acum pe locul patru. Un succes ar demonstra că echipa pregătită de Marius Opric a depăşit startul slab de sezon şi că are resurse să se bată pentru locurile fruntaşe. În schimb, un nou pas greşit ar pune iar sub semnul întrebării valoarea jucătorilor şi a tehnicianului de la Simeria. (C. Marinuţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elev seralist, exmatriculat pentru injurii aduse profesoarei

O profesoară din Petroşani a fost agresată verbal de un elev de la învăţământul seral. Pentru că a înjurat-o şi...

Inaugurare la Sântãmãria-Orlea

Ieri, comuna Sântămăria-Orlea a fost gazda mai multor oficialităţi locale şi judeţene, venite să participe la festivitatea de inaugurare a...

Bulina neagră, 7.10.2011

Vasile Ioan Comşa, afacerist din Petroşani Pentru că, fiind condamnat în 2009 la 10 ani de închisoare, după ce a...

Închide