Sport

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost „distrusă de ITIA”: „M-au ucis ca jucătoare profesionistă”

Simona Halep (foto) va părăsi cla­sa­men­tul WTA după turneul de la Montreal. Spor­tiva noastră este încă în aștep­tarea unui ver­dict, deși acesta ar fi trebuit să fie anun­țat în aproximativ două săptămâni de la audieri.

Nu poate să-și apere punctele
Conform noului clasament WTA, Simona Halep a coborât un loc şi este acum pe 55. Ea va părăsi ierarhia, după ce va ajunge la 0 puncte. Acest lucru se va întâmpla după turneul de la Montreal (9-15 august), pe care sportiva noastră l-a câștigat în 2022. Jucătoarea din Constanța va rata în­tre­cerea din Canada și nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut. Astfel,”Simo” va ajunge „pe 0” și va ieși din TOPUL WTA.

Suspendată
„Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren”, scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.
Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această mo­leculă interzisă stimulează pro­duc­ţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/ WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP. Halep a comentat acest anunţ pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că trăieşte ”cel mai negru coşmar” din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 oc­tom­brie, şi denunţa o formă de „hărţuire” din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să demonstreze că e vi­no­vată de ceva ce nu a făcut niciodată. Simona Halep este în așteptarea unui verdict pozitiv, după ce, la finalul lunii iunie, a fost audiată în procesul de dopaj la tribunalul Sport Resolutions de la Londra. Cazul Simonei datează încă din luna octombrie a anului tre­cut, când fostul lider al clasamentului WTA a fost depistat pozitiv la subs­tanța Roxadustat, la testele efectuate la US Open 2022. Până acum, în toate intervențiile pe care le-a avut în spațiul public, sportiva româncă a pledat nevinovată la acuzele lansate de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura