FlashReportaj

Simeria, polul columbofililor din România

Sorina Popa

Aproximativ 1.000 de persoane, în majoritate columbofili, au fost prezente sâmbătă şi duminică, la Simeria, la cea de-a doua ediţie a expoziţiei internaţionale de columbofilie, intitulată Zilele Porţilor Deschise „Natural-Bricon-România”, manifestare găzduită de firma Courtage Combo, din localitate.

Prezenţi, lideri mondiali în domeniu

Agitaţie mare, sâmbătă şi duminică, la evenimentul de la Simeria, columbofilii din întreaga ţară sosind aici, pentru a pune la punct ultimele detalii pentru noul sezon competiţional. Cei prezenţi au putut asista la sosirea primului import de pui, din acest an, de la Crescătoria Natural din Belgia. Patronii firmelor belgiene Bricon, Francis Nolmans şi Natural, Josepf de Scheemaecker, au fost prezenţi şi ei la Simeria, participanţii având ocazia să discute cu cei doi lideri mondiali din domeniu.

„Cu ajutorul celor două firme belgiene, ambele lidere în domeniul columbofil, am deschis astfel porţile pasionaţilor de porumbei, punându-le la dispoziţie mai multe oferte promoţionale, cu produse specifice. A fost o ocazie a columbofililor din ţară să comunice între ei, să facă schimb de experienţă, acum, înainte de începerea sezonului 2010, care va avea loc pe 25 aprilie”, a declarat Jean Francois Cure, (medalion) patronul firmei Courtage Combo, organizatorul evenimentului de la Simeria.

Pui şi reproducători cu pedigree

Participanţii au stat pur şi simplu la coadă, pentru a-şi face aprovizionarea cu produse pentru porumbei, de la mâncare, sare de baie, până la ceasuri electronice de constatare, marca Bricon, care s-au vândut la preţuri cuprinse între 300 şi 600 de euro. Reprezentanţii firmei Courtage Combo au adus, la Simeria, pentru vânzare, porumbei de linie cu origine sănătoasă şi cu pedigree, păsările găsindu-şi stăpâni în scurt timp de la deschiderea expoziţiei. Un pui de porumbel, adus din Belgia, s-a vândut cu suma de 125 de lei, iar un reproducător, tot din Belgia, cu 250 de lei.

Hunedorenii, cei mai buni

În judeţul Hunedoara sunt 13 cluburi de columbofili, afiliate la Asociaţia Columbofilă „Voiajorul Hunedorean”, numărul membrilor activi, care participă la competiţii, ridicându-se la 7.400. Judeţul Hunedoara se află pe locul trei în ţară în ceea ce priveşte numărul de membri, după Bucureşti şi judeţul Prahova. Columbofilii hunedoreni sunt cei mai buni din ţară. Acest lucru a fost dovedit de rezultatele excepţionale obţinute la concursurile naţionale.

De pildă, anul trecut, la Campionatul Naţional de Porumbei Călători, membrii Asociaţiei Columbofile „Voiajorul Hunedorean”, împreună cu porumbeii lor, au obţinut 35 de locuri I, II şi III, la maraton, fond, general, as, demifond şi viteză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura