ActualitateFlash

Siderurgiştii ies în stradă

Nicolle Ebner

Sindicatul „Siderurgistul” Hunedoara, susţinut de FSS METAROM, la care este afiliat, declanşează seria protestelor. Liderii sindicali anunţă că joi, 9 septembrie, sindicatele afiliate FSS METAROM, din judeţul Hunedoara, vor picheta prefectura.

Clauze dezastruoase pentru salariaţi
Potrivit liderilor de sindicat, proiectul de modificare a Legii Pensiilor prevede clauze dezastruoase şi de neacceptat pentru salariaţii din siderurgie, metalurgie şi construcţii de maşini. Sindicaliştii contestă creşterea bruscă, cu cinci ani, a vârstei de pensionare
a salariaţilor încadraţi în condiţii speciale de muncă, de la 50, la 55 de ani. De asemenea, consideră ca abuzivă încadrarea în condiţii deosebite de muncă (grupa a II-a), a salariaţilor care au desfăşurat activităţi în grupa I-a, până la 1 aprilie 2001 şi care, după aceea, nu au mai fost încadraţi în condiţii speciale de muncă. Liderii sindicali atrag atenţia asupra pericolului ca, în viitor, locurile de muncă încadrate în condiţii deosebite (grupa a II-a), să fie transformate în condiţii normale. „Modificarea Legii Pensiilor este o catastrofă pentru salariaţii din siderurgie, metalurgie şi construcţii de maşini, deoarece din ce în ce mai puţini dintre aceştia vor mai ajunge pensionari. Cerem imperativ, atât factorilor guvernamentali, cât şi parlamentarilor, să intervină în mod activ şi direct, pentru soluţionarea cererilor noastre”, a declarat Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului „Siderurgistul”.

Prefectură pichetată
„Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor (FSS) METAROM cheamă toţi angajaţii să susţină şi să participe la acţiunile sindicale pe care le vom organiza în viitorul apropiat. (…) Modificarea sistemului unitar de pensii poate declanşa un veritabil genocid social! Tocmai de aceea, trebuie stopată cu orice preţ!”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul de coordonare al FSS METAROM. „Joi, 9 septembrie, vom picheta Prefectura Hunedoara şi în funcţie de modul în care se vor derula discuţiile cu factorii de decizie, vor fi stabilite şi următoarele acţiuni de protest”, a mai declarat Petru Vaidoş, menţionând că, în vederea pregătirii viitoarelor evenimente, se ia în calcul şi solidarizarea cu organizaţiile de pensionari, cărora le vor solicita participarea la proteste.

One thought on “Siderurgiştii ies în stradă

  • Traiasca si infloreasca Siderurgia hunedoreana in frunte cu liderii ei din Sindicat!!!
    Sac , uite ca n-a pierit !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura