ComunitateFlash

Siderurgiştii cer măriri salariale de 20 la sută

04 arcelormittal laminor (3)Sorina Popa

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara reîncep, astăzi, negocierile pentru contractul colectiv de muncă pentru acest an. Deşi au început discuţiile încă de luna trecută, lucrurile nu au mers aşa cum s-au aşteptat cei de la  „Siderurgistul”. În aceste condiţii, acum, după ce administraţia combinatului siderurgic a primit mandat de la Luxemburg să demareze negocierile cu sindicatul, lucrurile se îndreaptă către încheierea noului contract colectiv de muncă.

Şi-au prezentat oferta
„Până acum, ce am putut să facem a fost să prezentăm administraţiei combinatului solicitările pentru acest an. Am avut întâlniri, dar nu am negociat, pentru că administraţia societăţii nu avea mandatul de la conducerea centrală a grupului ArcelorMittal pentru asta”, a declarat Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului „Siderurgistul” de la ArcelorMittal Hunedoara. Ca în fiecare an, siderurgiştii cer măriri salariale. „Ca să acoperim inflaţia, cerem o creştere a salariilor de 20 la sută. Asta este principala noastră solicitare, dar evident, nu e singura. Aici se munceşte în condiţii grele, trebuie să asigurăm un nivel de trai decent pentru siderurgişti şi familiile lor”, a adăugat liderul sindical.
Deocamdată, administraţia combinatului nu a dat nici un răspuns cererilor sindicaliştilor. Dacă vor fi aprobate creşterile salariale, acestea vor fi aplicate retroactiv, de la 1 aprilie 2013. În prezent, în cadrul combinatului siderurgic de la Hunedoara, mai lucrează circa 750 de angajaţi, în secţiile de oţelărie, laminoare şi în serviciile conexe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.