Şi Răchitova va avea reţea de apă-canal

19 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Eugen-Dorel-Baiconi-primar-rachitova29Magdalena Şerban

Introducerea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în satul Răchitova se va face prin master planul judeţului, graţie unui proiect european iniţiat de Apa Prod.

„Deoarece restul satelor, adică Boiţa, Ciula Mare, Ciula Mică şi Vălioara au fost introduse într-un program european, pe care noi l-am accesat pe Măsura 322, alături de modernizarea şi altor obiective locale, a rămas descoperită localitatea de centru. Iniţial, pentru Răchitova am făcut un proiect de introducere a reţelei de apă şi canal separat de cel câştigat pe 322, dar am avut noroc, deoarece ulterior am fost cuprinşi în master planul judeţean. Nu ştim exact periodicitatea desfăşurării lucrărilor, dar pentru introducerea reţelei de apă am semnat deja contractul şi am înţeles că urmează să se dea drumul la investiţie. Dacă ne-am fi încercat norocul să obţinem o finanţare guvernamentală, cine ştie când şi cum puteam primi banii necesari. Iar din bugetul nostru nu am fi reuşit să ducem la bun sfârşit astfel de lucrări. Master planul trebuia introdus cu 10-15 ani în urmă. Ne-ar fi scăpat de multe cheltuieli inutile”, arată Eugen Băiconi (foto), primarul comunei Răchitova.
Acesta a mai precizat că la vremea iniţierii proiectului european, consilierii locali au considerat  că satul centru nu are nevoie de apă, cu toate că număra circa 200 de gospodării şi peste 450 de locuitori. Au motivat faptul că oamenii de aici beneficiau de apă prin cădere. Bucuria nu a ţinut prea mult, din cauză că anii trecuţi, seceta a început să facă probleme.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fără cardul de sănătate activat, pensionarii nu mai pot merge în staţiuni la tratament

Până în prezent, la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara au fost depuse peste 5.000 de cereri pentru eliberarea biletelor de...

Sezonul estival se deschide la Geoagiu-Băi cu numeroase noutăţi

Mai e puţin până se va da tonul la distracţie în staţiunea Geoagiu-Băi. Pe lângă programul artistic pus la bătaie...

Aplicaţia săptămânii: Mementouri

Dacă aveţi o agendă încărcată şi se întâmplă să rataţi anumite evenimente, atunci când mergeţi la cumpărături, nu achiziţionaţi tot...

Închide