Actualitate

Și polițiștii mai greșesc

Un șofer din Țara Hațegului, amendat de un echipaj de poliție în urma unei pre­su­puse c­ontravenții comise pe DN 66, a scă­pat de amendă și pune IPJ Hunedoara la chel­tuială. A cerut instanței să-i fie aco­pe­rite cheltuielile cu avocatul și a avut câștig.

O mașină nu a pornit
Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Hațeg, însă soluția nu este definitivă. Șoferul amendat în vara anului trecut a susținut că se îndrepta spre Târgu Jiu, dar în localitatea Ohaba de sub Piatră a fost oprit de un echipaj de poliţie. „După ce bărbatul a trecut de Haţeg la un moment dat a văzut în faţa sa două maşini oprite la un pod şi în­trucât semaforul indica roşu a oprit pentru cca 30 de secunde. Când semaforul a in­di­cat verde a observat că maşinile din faţă nu înaintează şi verificând a constata că prima maşină din coloană nu pornea fiind împin­să, astfel încât a trecut pe lângă ei şi şi-a con­ti­nuat drumul pe pod, fiind urmat de maşina din faţa sa care a trecut după el. La ieşirea de pe pod a sesizat culoarea roşie a sema­fo­rului din celălalt capăt al podului şi o maşină de poliţie a treia la rând, maşină care după 2-3 km l-a depăşit agentul oprin­du-l în trafic. A încercat să explice că a tre­cut pe culoa­rea verde însă în sarcina sa a fost reţinută contravenţia, fiind sancţionat”, se arată în dosar. Bărbatul a contestat în in­stanță procesul verbal și a cerut anularea lui. Judecătorul a stabilit că din probele ad­mi­nistrare în dosar, starea de fapt reţinută în procesul verbal nu se coroborează cu sta­­rea de fapt rezultată din probele ad­mi­nis­­trate. O filmare depusă la dosarul cauzei arată momentul când trece pe lângă ma­şina de poliţie iar semaforul de pe sensul de mers al agenţilor constatatori este roşu. Acest lucru a dus la prezumţia, chiar dacă nu cer­titudinea, că pentru sensul opus de pe care venea șoferul era verde.
Polițiștii nu au reușit să făcă proba, din­colo de orice îndoială, a acuzației reținută prin procesul verbal contestat. Judecătoria Hațeg a anulat procesul verbal de con­tra­ven­ţie, a obligat polițiștii să restituie per­misul de conducere șoferului şi să-i plă­teas­că și cheltuielile de judecată, respectiv 1.220 de lei. (M. Gânju).

One thought on “Și polițiștii mai greșesc

  • Să le facă plângere penală pentru abuz în serviciu!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura