Şi pe secetă, la Buceş, viaţa merge înainte

Magdalena Şerban

Şi în comuna Buceş, deşi este localitate de munte, seceta a lăsat urme. Situaţia nu e foarte gravă, dar nici una strălucită.

Noroc cu izvoarele şi proiectele pentru apă
„Nu avem culturi foarte multe, comparativ cu alte localităţi, dar seceta a lăsat urme asupra păşunilor. Lipsa ploilor le-a afectat destul de mult. În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, am avut mare noroc că proiectul demarat prin OG7 a fost implementat cam 90 la sută, ceea ce înseamnă că acest sistem centralizat ne-a salvat de la complicaţii. La gospodăriile la care nu a ajuns racordul, oamenii îşi asigură apa necesară mai ales de la izvoare, prin cădere de apă, satele fiind de munte. Fântânile le sunt şi ele de folos”, a arătat Traian Mărcuş Achim (foto), primarul comunei Buceş.

Drumurile rămân în atenţia administraţiei
Pentru că aşezarea satelor de munte din comuna Buceş este una răsfirată, accesul cu maşina, până la locuinţele oamenilor, mai ales în cătune, este greoi sau imposibil. „Rămâne o temă principală acest lucru. Aici vorbim de 55 de case. Ne vom lupta în continuare să le asigurăm şi aceste facilităţi, dar totul se rezumă la partea financiară şi la constrângerile impuse de respectivul aspect. Dar nu înseamnă că drumurile comunale sau căile de acces nu vor cunoaşte dezvoltare. Doar că nu avem cum, peste noapte, să rezolvăm deodată, toate lucrurile ce ne preocupă. Treptat, vom cuprinde tot ce e nevoie”, a mai arătat edilul din Buceş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare