Sport

Şi curaţi, şi învingători

Ciprian Marinuţ

Antrenorul Mureşului, Gică Barbu, susţine că persoane neidentificate din anturajul Fortunei Covaci au făcut „propuneri indecente” unor jucători deveni înainte de meci, însă aceştia au raportat totul, şi-au apărat corect şansele şi au câştigat meritat, cu 2-1, evadând în premieră de pe locurile retrogradabile.

Fumigene şi focuri de paie

Cu un picior în prăpastia eşalonului trei, Fortuna era obligată să câştige, sâmbătă, la Deva, pentru a mai spera la evitarea retrogradării. Din disperare, dar şi pentru că la noi multora le reuşeşte, timişenii au încercat, conform antrenorului devean Gică Barbu, să joace întâi, murdar, în culise. „Unii jucători de la noi au fost sunaţi înainte de meci, pentru a se preda. Propunerile au venit fie de la oameni din anturajul Fortunei, fie de la prieteni din Deva, întrucât patronii adversarilor sunt deveni. Toţi cei contactaţi au anunţat conducerea clubului şi au jucat cinstit”, a spus Gică Barbu, după meci. Cum la manevre de culise mai au încă de învăţat, timişenii şi-au încordat muşchii, pentru a câştiga în teren. Startul a fost promiţător, dovadă că în primele cinci minute, careul devean a fost asediat. Portarul L. Moldovan a fost însă inspirat şi a închis drumul spre gol al adversarilor. Acesta a respins în corner şutul la vinclu a lui Străuţ (2), a deviat în bară trasorul lui Ganea (3) de la 17 metri şi a avut noroc (nu ca Fortuna….), când Dârvaru (5) a tras în plasa laterală, din marginea careului mic.

Gol de „cârtiţă”, la primul şut

Scăpată din „pumni”, Mureşul a marcat la prima acţiune în terenul advers. Târnoveanu (6) a şutat de la 30 de metri, mingea a lovit pământul în faţa porţii şi şi-a schimbat traiectoria, intrând în plasă: 1-0. „Mingea a fost deviată de o cârtiţă, strategic plasată acolo”, a comentat cu umor un „specialist” din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, prezent în tribune. Golul a schimbat radical raportul psihologic, al încrederii şi tupeului celor 22 de jucători. Astfel, Mureşul putea majora diferenţa, dacă Furdean (10) era mai precis când a şutat din unghi la colţul lung, iar Grigoruţă (42) era altfel poziţionat la reluarea din foarfecă din careu. Scorul la pauză a fost decis şi de portarul L. Moldovan, care a mai intervenit salvator la ocaziile avute de Suciu (36) şi Trandu (37).

Acelaşi Târnoveanu, aceleaşi erori

Mureşul a început tare şi repriza secundă. Bajko (56) a ratat incredibil de la cinci – şase metri, iar acelaşi Târnoveanu a dus scorul la 2-0, cu o „scăriţă” de la 20-21 de metri, care l-a surprins ieşit pe portarul advers. În cunoscuta tradiţie a fotbaliştilor români, devenii s-au culcat pe-o ureche la acest scor, iar Fortuna a luptat până la capăt. Suciu (84) a speculat erorile din banda dreaptă a lui Petresc şi Golguţ şi a profitat de ezitarea portarului L. Moldovan, astfel că a redus din diferenţă, 2-1. Finalul a fost tensionat, dar Fortuna n-a avut „norocul” şi forţa de a egala.

Mureşul Deva – Fortuna Covaci 2-1 (1-0)

Au marcat: Târnoveanu (6 şi 59) / Suciu (84)

Mureşul: L. Moldovan – Petresc, Dosan, Goia, Kelemen – Sătmar, J. Vajda (cpt), Furdean (46 Golguţ), Grigoruţă – Târnoveanu (79 Opriceană), Bajko (57 Apetrei). Antrenor – Gică Barbu.

Fortuna: Smaranda – Miheţ, C. Ion, Parfenie, Vodiţă – Lungu (63 Tzelllin), Străuţ, Trandu, Ganea (72 Steop) – Suciu, Dîrvaru (67 Gheju). Antrenor – Remus Steop.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura