Actualitate

Şi cu banii daţi, şi fără termopane

Livia Botici

Un devean îi acuză pe administratorii unei societăţi comerciale din Deva că, deşi le-a plătit toţi banii, nu au mai venit să-i monteze geamurile termopan. Atunci când a făcut sesizare la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Hunedoara, păgubitul a aflat că nu este singura persoană care aşteaptă ca firma SC Ultra Center SRL să-şi respecte contractele cu clienţii.

„Aştept de o lună jumătate”

În data de 8 iulie, Constantin Huţanu (foto) a mers la sediul firmei cu pricina şi a căzut de acord cu administratorii acesteia să-i monteze în apartament termopane. „Potrivit actului semnat, ultimul termen de montare a fost stabilit pentru data de 26 iulie. Am semnat contractul şi am plătit toţi banii înainte pentru lucrare, adică suma de 2.140 de lei. Numai că, la data limită nu aveam nici un termopan montat, numai nişte rame pe care mi le-au adus şi lăsat acasă, şi nu mai aveam nici bani în buzunar. Am sunat la firmă şi nu mi-a răspuns nimeni. Tocmai de aceea, în data de 5 august, am făcut o sesizare către Protecţia Consumatorului. Am aflat, cu stupoare, că nu sunt singurul păţit. A doua zi, m-a sunat o doamnă de la această instituţie şi mi-a spus că până în data de 17 august, firma s-a angajat să termine lucrarea. Din nefericire, nici de această dată nu s-au ţinut de cuvânt. Nu ştiu ce să mai cred, ce să fac. Cel mai probabil, dacă nu vor veni să monteze termopanele, îi voi da în judecată”, a declarat Constantin Huţanu.

„Firma aceasta face numai probleme”

Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Romi Cărmăzan, şeful de la Protecţia Consumatorului Hunedoara, spune că pe numele acestei firme vin foarte multe sesizări din partea clienţilor. „Deja, în ultimele câteva luni, am aplicat societăţii comerciale SC Ultra Center SRL trei amenzi, toate în valoare de 5.000 de lei. Doar prima a fost plătită, pe restul nici măcar nu le-au băgat în seamă. Potrivit legii, dacă într-o perioadă de şase luni, la adresa unei firme se dau mai multe sancţiuni, avem dreptul de a închide unitatea respectivă. Posibil că acest lucru se va întâmpla şi în acest caz, întrucât firma pur şi simplu îşi bate joc de consumatori. Domnul Huţanu poate să-i acţioneze pe administratori în instanţă şi să facă plângere la poliţie pentru înşelăciune. Pe acestă cale, avertizăm toţi hunedorenii să nu accepte să plătească un serviciu, în totalitate, înainte de a beneficia de el”, a declarat Romi Cărmăzan. Atunci când am luat legătura şi cu administratorii acestei societăţi comerciale, ei au spus că nu-şi pot respecta angajamentele, pentru că au foarte mulţi clienţi. „Suntem foarte aglomeraţi şi nu avem timp să ducem la îndeplinire toate contractele. Sper că săptămâna viitoare, domnul Huţanu va avea geamurile termopan montate”, a declarat Ioan Tomescu Toma, reprezentantul firmei SC Ultra Center SRL.

One thought on “Şi cu banii daţi, şi fără termopane

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura