Şi-au dat cu pretenţiile în cap

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani a trăit periculos, pentru a scoate doar un egal, 0-0, în meciul din deplasare cu nou-promovata Şoimii Pâncota, deşi oficialii alb-negrilor se băteau cu cărămida-n piept înainte de meci, anunţând că echipa are ca obiectiv cucerirea celor trei puncte puse în joc.

Salvaţi de portar

Jucătorii pregătiţi de Toni Sedecaru şi Damian Militaru sunt departe chiar şi de  nivelul de minimă calitate fotbalistică pe care-l impune blazonul de fostă echipă de Liga I, ajunsă în modesta Ligă a III-a. Ca dovadă, la Pâncota, alb-negrii s-au bazat pe o defensivă aglomerată, iar prezenţele în atac au fost mai sporadice decât ploile în această vară secetoasă. În schimb, Şoimii au jucat cu inima, fiind vioara întâi a partidei, iar Jiul a scăpat fără gol, graţie intervenţiilor salvatoare ale portarului Dumitru Hotoboc.
Debutul de joc a aparţinut gazdelor, cu Huşanu irosind o ocazie imensă de la doar  patru metri de poartă. Presată, Jiul s-a închis în apărare, mizând pe experienţa „turnului de control” Kalai. Căutând să evite aglomeraţia din careul petroşănean, arădenii au încercat să puncteze cu şuturi de la distanţă. Bulzan şi-a trecut în cont trei execuţii bune, însă toate au fost neutralizate de Hotoboc.

Specialişti în distrugeri

În actul secund, antrenorul gazdelor Dan Cuedan, a încercat să dea un plus ofensivei, apelând la Burian, Filaret, Mihai şi Mitu, însă şi acţiunile lor au fost anihilate de apărarea Jiului. Cel mai periculos a fost Mitu, la două lovituri libere din preajma careului mare (67, 69), dar şi el a nimerit zidul. Jucătorii lui Toni Sedecaru şi Damian Militaru au încercat câteva şarje pe contraatac, dar acestea au fost rezolvate la timp de apărarea Şoimilor. Rezultatul este echitabil şi convine alb-negrilor, însă deocamdată, este puţin pentru pretenţiile suporterilor şi finanţatorului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rocadã între lidere

FC Hunedoara s-a instalat pe primul loc al clasamentului în seria a V-a a Ligii a III-a, după ce a...

A început şcoala

Azi, a început şcoala. În judeţul Hunedoara, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, peste 67.000 de elevi vor urma în acest

Jefuitori de păduri, prinşi de poliţişti

Poliţiştii hunedoreni au făcut mai multe acţiuni de control pe raza Văii Jiului privind defrişările ilegale, dar şi transportul şi

Închide