Şi-au aflat adversarii pentru accederea la Euro 2016

21 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

11 x 1 lupu romania devaCiprian Marinuţ

Naţionala de futsal a României, din care fac parte patru internaţionali de la Autobergamo Deva, se va duela cu Portugalia, Kazahstan şi Georgia, în grupa principală de calificare la EURO 2016. Meciurile se vor desfăşura în luna martie, la Călăraşi, iar până atunci, campionii de la Autobergamo vor lupta pe „frontul” Ligii I, unde partidele se reiau la finalul acestei săptămâni.

Georgia, ultima calificată
Două dintre adversarele „tricolorilor”, Portugalia şi Kazahstan, erau cunoscute încă de la tragerea la sorţi, iar cea de-a treia selecţionată a fost decisă în urma unui tur preliminar care s-a jucat săptămâna trecută. Georgia a câştigat la golaveraj o grupă din care au mai făcut parte Estonia, Lituania şi Elveţia şi va veni în martie, la Călăraşi, pentru a juca împotriva României, Portugaliei şi Kazahstanului. Elveţia şi-a câştigat, de asemenea, dreptul de a merge mai departe în calitate de cea mai bună echipă de pe locurile secunde şi se va alătura Spaniei, Ungariei şi Macedoniei în grupa a 2-a. Turneul de la Călăraşi va avea loc în perioada 18 – 21 martie 2015, iar Campionatul European 2016 se va disputa în Serbia.

Oponentă modestă în primul joc al anului
Până la turneul de la Călăraşi, cei patru internaţionali ai echipei Autobergamo Deva trebuie să convingă în meciurile din campionatul Ligii I că-şi merită locul în lotul tricolor. Portarul, Vlad Iancu, căpitanul tricolorilor, Robert Lupu, liderul valoric al primei reprezentative, Robert Matei şi mezinul Cristi Matei au fost oameni de bază la naţională la ultimele campanii de calificare şi la turneele finale. Reuşitele trecute nu ţin însă de cald, întrucât în sport, talentul şi valoarea trebuie demonstrate la fiecare nouă provocare, astfel că toţi cei patru trebuie să joace bine în campionat pentru a fi pe placul selecţionerului Zoltan Jakab.
Primul meci al anului 2015 pentru Autobergamo Deva va fi în compania echipei CSM Iaşi, ocupanta locului şapte în clasament, şi va conta pentru etapa a XV-a a Ligii I. Partida va avea loc duminică, 25 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Sala Sporturilor, iar costul unui bilet de intrare este de cinci lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sentinţa pentru avizul de mediu al deponeului ecologic, amânatã

Ieri, magistraţii Tribunalului Cluj au amânat pronunţarea în dosarul în care a fost contestată legalitatea avizului de mediu pentru deponeul...

Amânare în procesul cu Aqualand

Ieri, la Curtea de Apel Cluj, a avut loc primul termen în procesul intentat de un grup de cetăţeni din...

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean a fost declarat incompatibil. Decizia este definitivã. Adio, Moloţ!

După lovitura dură aplicată preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara de către procurorii DNA prin începerea împotriva sa a...

Închide