Actualitate

Şi-a trimis verişoara în locul ei la examen

Nicolle Ebner

O elevă din clasa a VIII-a, care urmează cursurile cu frecvenţă redusă la Şcoala Generală „Spiru Haret” din Petroşani, şi-a trimis verişoara la proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul evaluării naţionale a elevilor din anul terminal de gimnaziu.

Intrusul din bancă

N-ar fi fost nimic deosebit de semnalat despre modul în care a decurs evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, dacă preşedintele comisiei de supraveghere de la Şcoala Generală „Spiru Haret” din Petroşani nu ar fi luat cu brio testul de vigilenţă. Acesta a descoperit un intrus la clasa cu elevii care urmează cursurile cu frecvenţă redusă. Directorul şcolii, Claudia Jurca, a refuzat să facă declaraţii, dând dovadă de totală lipsă de transparenţă şi dezinteres de a-şi promova colegii, în schimb, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara au demonstrat că nu au nimic de ascuns. „A fost un lucru pozitiv faptul, că preşedintele comisiei, care începuse să aibă unele suspiciuni cu privire la unul dintre elevi, a dus lucrurile până la capăt. Profesorii îşi cunosc elevii, însă pe eleva care i-a stârnit suspiciuni nu o cunoştea nici un membru al comisiei, mai ales că era vorba de cursuri cu frecvenţă redusă. Prin urmare, a rugat-o să se legitimeze. Fata, în vârstă de 18 ani, a început să invoce tot felul de scuze, ca până la urmă, să se constate că este verişoara celei care ar fi trebuit să se prezinte la examen”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Marta Mate, inspector şcolar general adjunct.

Nota 1 şi situaţie incertă

Lucrarea a fost notată cu nota 1, iar pe ea s-a scris „FRAUDĂ” de către preşedintele comisiei de supraveghere. Reprezentanţii şcolii urmează să ia legătura cu eleva care trebuia să vină la evaluare, însă nu se ştie care va fi soarta acesteia, şi dacă mai poate participa la evaluarea din 12 mai, la matematică, deoarece metodologia nu prevede sancţiuni în astfel de cazuri. Nimeni nu s-a gândit că se poate întâmpla aşa ceva, şi la clasele mici. „Nu se stipulează că, în caz de fraudă, nu te mai poţi prezenta la următorul examen, cum este la bacalaureat. Este un caz inedit şi urmează să decidem, la nivel de inspectorat, cum procedăm”, menţionează Marta Mate.

3 comentarii la „Şi-a trimis verişoara în locul ei la examen

  • PRESEDINTA COMISIEI DIN SCOALA GENERALA SPIRU HARET SE NUMESTE RODICA MARACU SI NU A FOST CONTACTATA DE NICI UN ZIARIST DE LA ACEST ZIAR, DIRECTORUL SCOLII ARE COPIL IN EXAMEN SI NU ESTE IN COMISIA DE EVALUARE NATIONALA.
    ORICUM ,FELICITARI SI PRESEDINTEI SI SUPRAVEGHETORILOR!

  • Si eu am mai facut din astea in facultate si nu m-a prins nimeni… 🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura