Și-a sechestrat și umilit amanta

Maximilian Gânju

Bărbatul de 45 de ani, din municipiul Deva, a fost condamnat în primă instanță pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj, însă în urma apelului a fost achitat. Individul, recidivist, a primit ajutor de la o amică pentru maltratarea și umi­lirea tinerei. Chiar victima a fost de acord o perioadă să participe la scenele vio­lente, considerând că totul e un joc.

Surprins de nevastă
Conform anchetatorilor, victima de 29 de ani, din Satu Mare, se mutase la sora ei în Deva, unde urma cursuri la seral. Lângă școa­lă se afla un bar deținut de inculpat, iar tânăra s-a împrietenit cu el și a ajuns chiar să se îndrăgostească. ”Inculpatul și persoana vătămată au început o relație intimă, între aceștia consumându-se mai multe raporturi sexuale orale, fie la locuința persoanei vă­tă­mate, fie la domiciliul inculpatului. (…) A fost surprins de către soția sa în barul aparținând societății pe care o administra, în timp ce întreținea un raport sexual oral cu persoana vă­tămată, ceea ce a determinat o stare con­flictuală în familie”, se arată în dosar.

Legată, bătută și umilită
Pentru a-i dovedi soției sentimentele de afec­țiune individul a recurs la un plan iar aman­ta a crezut că totul este un joc. „In­cul­patul a legat persoana vătămată cu bandă adezivă la membre și de scaunul pe care era așezată. Totodată, inculpatul a solicitat in­culp­atei (…) să înregistreze audio-video cu telefonul mobil, momentul în care persoana vătămată va promite că îi va lăsa familia în pace și va cere iertare acestora, fiind astfel rea­lizată o primă filmare cu durata de apro­xi­mativ 8 minute. Pe parcursul întregii înregis­trări, inculpatul, dând dovadă de cruzime, a lovit în mod repetat persoana vătămată, în ge­neral în zona feței, a tras-o de păr, i-a mân­jit fața, scalpul și tricoul cu sângele acesteia, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare, ame­nin­țări cu acte de violență și cu moartea, soli­citându-i să-și ceară scuze și să promită că nu-l va mai căuta. Deși persoana vătămată l-a rugat pe inculpat la exercitarea fiecărui act de violență fizică, să nu o mai lovească, a­cesta a continuat supunerea la umilințe, re­pro­șându-i că i-a distrus familia. Tratamentul pe care persoana vătămată l-a suferit, a fost unul degradant. În acest sens, s-a arătat că la un moment dat, inculpatul s-a dezbrăcat complet și ținând persoana vătămată de băr­bie, a amenințat-o că o omoară, că o desfi­gurează, întinzându-i sângele de pe față spre creștetul capului.

Coșmarul a continuat
Deși tânăra a făcut tot ceea ce individul i-a cerut, acesta nu s-a oprit. A amenințat-o că dacă va mai rămâne în Deva, ”o va da la ți­gani”, să ”o bage în poștă”. Cea de-a doua în­registrare video (având o durată de apro­xi­ma­tiv 1 minut), realizată cu aceeași ocazie,
l-a surprins pe agresor având în mână un cuțit de bucătărie, pe care l-a ținut cu tăișul lipit de gâtul tinerei, solicitându-i să jure că aceasta nu-l va mai căuta, precum și să ceară încă o dată scuze soției. ”După o perioadă, in­culpatul a arătat filmarea realizată soției sale, de care se despărțise deja în fapt, pentru a-i demonstra acesteia că nu are vreo legătură cu persoana cu care a fost surprins în bar în timp ce întreținea un raport sexual oral. In­di­vi­dul nu și-a recunoscut fapta și a susținut tot timpul că a fost doar un joc, însă Ju­de­că­toria Deva l-a găsit vinovat atât pe el cât și pe femeia de 45 de ani, care l-a ajutat. Cei doi au făcut apel iar Curtea de Apel Alba Iulia le-a admis cererile și i-a achitat. Magistrații au constatat contradicții și lipsa victimei în fața instanței de control judiciar, pentru a se pro­ceda în mod nemijlocit la audierea acesteia. În plus, instanța a reținut că tânăra s-a an­gajat de bunăvoie în jocul, teatrul, sceneta, regia propusă de inculpat. Totodată, Curtea a mai constatat că probele de vinovăție sunt cel puțin nesigure, astfel că orice îndoială pro­fită inculpatului. Sentința pronunțată zi­lele trecute este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.