Actualitate

Și-a reclamat soțul că i-a violat fetița

Maximilian Gânju

Anchetatorii au stabilit că nimic din ceea ce susținea femeia nu este adevărat, lucru confirmat atât de medicii specialiști cât și de minoră. Femeia este alcoolică și a mai susținut că și ea a fost violată și amenințată de bărbat.

Copilele, luate de acasă
De fiecare dată când se îmbăta și se supăra pe actualul soț, femeia suna la 112 și reclama fapte foarte grave, dar totul se dovedea a fi doar invenții. Într-una din situa­ții a reclamat la Postul de Poliție Teliucu Inferior că fiica sa a fost violată de către, actualul soț, precum și că acesta consumă în mod frecvent băuturi alcoolice, că este lovită de el și înjurată de față cu copiii minori, astfel că există permanent o stare conflictuală în familie. Polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele bărbatului și au sesizat Direcția pentru Protecția Copilului Hunedoara, pentru a lua măsuri pentru pro­te­jarea celor două fetițe ale soților aflați în conflict. Copilele au fost au fost plasate în regim de urgență la CPRU Deva, dar an­cheta a stabilit că fata n-a fost abuzată de tată. Tot cercetările făcute de autorități au arătat că și bărbatul consumă des alcool și provoacă scandal în familie.

Considerați un pericol pentru minore
Fata le-a spus polițiștilor că, pe fondul con­sumului de alcool, mama ei apelează serviciul unic 112 pentru a-și reclama soțul sau pentru a semnala alte situații. ”Pe perioada măsurii de protecție minorele au păstrat legătura telefonic cu părinții prin intermediul asistentului maternal profesio­nist, vorbind mai mult cu petentul, deoa­rece mama lor avea deseori alte preocupări decât să vorbească cu ele”. Cei doi soți au cerut instanței de judecată ca fetele să le fie reîncredințate deși sunt cunoscuți în co­munitate ca fiind persoane cu probleme comportamentale. Tribunalul Hunedoara a analizat solicitarea celor doi părinți și a considerat că este în interesul copiiilor să rămână sub ocrotire. ”Chiar dacă părinții au solicitat reintegrarea minorelor în familie, atâta timp cât din materialul probator administrat rezultă că această măsură nu corespunde interesului superior al copiilor și având în vedere că dorința părinților nu poate constitui singurul argument pentru admiterea cererii, acest Tribunal consideră că interesul superior al copiilor reclamă menținerea măsurii de protecție socială a pla­samentului motiv pentru care se im­pune respingerea cererii părinților de rein­tegrare a copiilor în familie”, se arată în so­lu­ția instanței. Decizia nu este însă defi­nitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura