Actualitate

Și-a obținut permisul de conducere în timp ce era arestat

Un recidivist din municipiul Hunedoara și-a cumpărat un per­mis de conducere falsificat, dar n-a verificat data când era eliberat. Au făcut-o poliţiştii de la Rutieră, după ce l-au oprit pentru că nu purta cen­tura de siguranță, și au consta­tat că individul se afla în arestul IPJ Hunedoara la data când îi fusese eliberat actul.

Permis de Ucraina
Potrivit anchetatorilor, hune­do­rea­nul a pus la dispoziția unei per­soane datele sale de identitate şi o fotografie, primind de la aceasta din urmă un permis de conducere con­trafăcut, respectiv un document intitulat “Driving Licence”, eliberat de autorităţile ucrainene.
Cu acest permis el a circulat o perioadă. Într-o zi, a fost oprit de polițiști de la Rutieră, deoarece nu avea centura de siguranță. Omul a prezentat actele, permisul, cartea de identitate şi fotocopia unui înscris conţinând traducerea în limba română a permisului de con­ducere. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit că hunedo­rea­nul nu figurează cu permis de con­ducere. Centrul de Cooperare Po­liţienească Internaţională a comu­nicat că permisul de conducere nu a fost eliberat de autorităţile din Ucraina pe numele șoferului res­pec­tiv. Iar dintr-o adresă a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva rezultă că, la data la care se presupune că el a obţinut cate­goriile B1 şi B, se afla în arestul
IPJ Hunedoara. Recidivistul a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni, Judecătoria Hunedoara stabilind o pedeapsă de peste un an de închisoare cu exe­cutare. Acesta a făcut apel dar acțiunea sa a fost respinsă de ma­gistrații Curții de Apel Alba Iulia. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.