Actualitate

Și-a înscenat un jaf în Defileul Jiului

Un bărbat din municipiul Petroșani a pus la cale un plan de a rămâne cu banii unei firme pentru care făcea transport de marfă.
A crezut că planul său este fără cusur, dar a fost prins după o anchetă minuțioasă. A scăpat de pușcărie, pentru că s-a împăcat cu cei prejudiciați, dar a fost condamnat pentru că a pus autoritățile degeaba pe drumuri.

A mințit în fața judecătorilor
Se întâmpla în anul 2015, iar bărbatul făcuse un transport de marfă în zona Olteniei, de unde a încasat contravaloarea ei. Mihai F., de 40 de ani, a decis la întoarcerea spre Petroșani să-și pună planul în aplicare pentru a rămâne cu cei peste 6.000 de lei. Astfel, aproape de Petroșani, a oprit un șofer care circula prin defileu și i-a cerut ajutor. ”În zona Polatiște, în jurul orei 02:00, a oprit la semnele făcute de un bărbat și o femeie (în apropierea cărora se afla o dubă albă), a coborât din autoturism (lăsând cheia în contact) și s-a deplasat către cei doi, moment în care o altă persoană l-a împins din spate, astfel că a căzut pe burtă pe nisip, unde a fost apăsat puternic pe spate cu genunchiul și cu ceva ascuțit, a fost amenințat de o voce groasă (că îi va fi tăiat gâtul și va fi omorât), apăsat cu mâna pe cap (fiindu-i astfel pus capul în nisip) și controlat în buzunare, de unde i-a fost luat telefonul mobil. A precizat, de asemenea, inculpatul că a simțit când din spate i-a fost smuls lanțul de la gât și, după câteva minute, a fost eliberat, iar bărbatul respectiv s-a urcat în duba albă, care a plecat în viteză către Petroșani, inculpatul constatând că din autoutilitara condusă de el lipsesc: plasa în care avea suma de (…) lei (lăsată pe scaunul din dreapta) și portofelul”, se regăsea în plângerea făcută către autorități de individ. Polițiștii au realizat în urma cercetărilor că ceva nu se leagă, iar pas cu pas i-au demontat susținerile. Mihai F. a fost trimis în judecată pentru înșelăciune iar zilele trecute a fost condamnat. Judecătoria Petroșani l-a condamnat la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală (200 de zile-amendă a câte 25 lei/zi-amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare. A scăpat de o condamnare și pentru infracțiunea de înșelăciune, pentru că a restituit banii furați. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.