Actualitate

Sezonul rece și apometrele

Sezonul rece aduce și probleme în ceea ce privește apometrele, adică înghețul lor. De aceea, operatorul regional Apa Serv Valea Jiului anunță cetățenii că sunt necesare anumite condiții în care înghețarea apometrelor nu are loc.

Bine fixate
„Pentru a evita înghețarea apo­me­trului și a unor cheltuieli inutile, Apa Serv Valea Jiului recomandă tu­tu­ror cli­enților ca, în pe­ri­oa­da cu tem­pe­raturi scăzute să se asigure că apo­me­trul este montat la o adâncime co­res­punzătoare, sub limita de îngheț, să izoleze suplimentar incinta căminului și apometrul să cu saltele de vată mi­nerală, polistiren, pentru protejarea con­torului de branșament, să se asi­gure că rama și capacul de protecție sunt bine fixate și să nu folosească materiale care absorb umezeala. De asemenea, este indicat să protejeze atât contorul cât și conductele de expunerea la curenții de aer reci. Este bine să se verifice robineții din că­mi­nele de apometru care închid traseul dinspre rețeaua interioară, pentru a observa dacă acestea pot fi ma­ne­vrate cu ușurință”, a spus Cristian Ionică (foto), directorul general al ope­ratorului Apa Serv Valea Jiului.
Trebuie știut că, potrivit legis­lației în vigoare, în cazul în care căminul de branșament se află pe proprietatea voas­tră, aveți obligația de a asigura integritatea sis­temelor de măsurare și accesul operatorului la contor.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura