Sezonul estival se deschide la Geoagiu-Băi cu numeroase noutăţi

19 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04-Ioan-Valean-primar-oras-GeoagiuMagdalena Şerban

Mai e puţin până se va da tonul la distracţie în staţiunea Geoagiu-Băi. Pe lângă programul artistic pus la bătaie de administraţia locală, respectiv de conducerea Complexului Băile Daco-Romane, sezonul estival din acest an vine cu noutăţi în plan turistic.

Zile de distracţie
Deschiderea oficială este programată în 30 aprilie, când începând cu ora 12, cei prezenţi în faţa ştrandului vor avea ocazia să urmărească, pe lângă o slujbă de Te Deum şi diverse alocuţiuni, reconstituirea unor evenimente de acum 2.000 ani de către membrii Legiunii XIII Gemina de la Apulum &Lupii Apoulonului. Tradiţionala vizită a complexului termal, prezentarea principalelor firme din Geoagiu-Băi, spectacolul folcloric susţinut de Taraful Germisara, urmat de „Seara Bănăţeană”  vin în completarea programului zilei. Toţi cei care vor să se bălăcească în bazine sau să se bucure de o primă plajă pe anul acesta, o pot face încă din 30 aprilie, atunci când atât intrarea în ştrand, cât şi folosirea şezlongurilor sunt gratuite. În rest, preţurile rămân la nivelul celor de anul trecut, respectiv 15 lei pentru copii şi pensionari şi 20 de lei pentru adulţi.
A doua zi, în 1 mai, ora 17, în aceeaşi locaţie, Ansamblul GERMISARA va oferi publicului focloric autentic, în interpretarea artiştilor  Bianca Pascu, Daniela Bulbucan, Eva Vlad, Mihai Fegher, Mihai Petreuş, Răzvan Furdui, Nelu Ban Fântână şi cu acompaniamentul Tarafului condus de Geani Vlad. Apoi, Claudiu Borza  a promis să aducă zâmbetul pe buzele petrecăreţilor, pregătindu-le câteva momente vesele. Seara se va termina în Club Tarabostes, cu concertul unor veterani ai muzicii hip-hop, trupa Paraziţii. De asemenea, turiştii care vor rămâne în staţiune şi în 2 mai, vor putea lua parte la un megashow semnat de Antonia.

Ministrul Finanţelor, printre invitaţi
„Vilele, hotelurile şi ceilalţi agenţi economici şi-au extins serviciile oferite turiştilor, pentru a-i primi cât se poate de bine şi am pregătit un program special, cu ocazia deschiderii. Staţiunea Geoagiu Băi a fost primenită, au fost efectuate lucrări de reparaţii şi s-au amenajat zonele verzi, parcul, locurile de odihnă, dar şi căile de acces spre obiectivele istorice din zonă, precum «Cascada Clocota»  sau «Grota Haiducilor». Mai sunt multe alte aspecte ce ţin de noutate, pe care aş vrea să le punctez cu precădere la deschidere. Îi invit pe cei care vor să ni se alăture de 1 mai, să rămână tot weekendul, pentru a se bucura de distracţie, din plin”, a declarat edilul-şef al oraşului Geoagiu, Ioan Vălean (foto). Mai trebuie spus că  printre oficialităţile invitate să salute staţiunea la debutul noului sezon estival se numără Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Cât priveşte veştile care vin dinspre Complexul Băile Daco Romane, din anul curent, acesta va dispune de un bazin de înot acoperit cu un balon cu aer cald,  destinat zilelor ploioase, dar şi extrasezonului, de o zonă de plajă amenajată cu nămol de turbă, terapeutic, de dotări suplimentare, precum scaune cu hidromasaj şi jacuzzi, dar şi de servicii de restaurant oferite cu caracter permanent. Tot în vederea atragerii vizitatorilor, administraţia locală va construi în staţiune un centru de informare turistică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aplicaţia săptămânii: Mementouri

Dacă aveţi o agendă încărcată şi se întâmplă să rataţi anumite evenimente, atunci când mergeţi la cumpărături, nu achiziţionaţi tot...

Bulina neagră, 20.04.2015

Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan Pentru că pare că a scăpat localitatea din mână, iar în cartierul supranumit Dallas, clanurile...

Bulina albă, 20.04.2015

Corneliu Birtok Băneasă, inginer auto şi reputat inventator Pentru că a obţinut o nouă medalie de aur şi două premii...

Închide